De Weststroombankboei bevindt zich plots op het strand van Oostduinkerke.
Volledig scherm
De Weststroombankboei bevindt zich plots op het strand van Oostduinkerke. © Luc David

Weststroombankboei losgeslagen en aangespoeld in Oostduinkerke

Oostduinkerke/LombardsijdeDoor het onstuimige weer en de strakke noordenwind is zondag de Weststroombankboei losgeslagen. Het ding spoelde aan op het strand van Oostduinkerke ter hoogte van de KEI.

  1. Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente toeristenbelasting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”
    PREMIUM
    Kust

    Knok­ke-Heist voert als laatste kustgemeen­te toeristen­be­las­ting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”

    Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente een toeristenbelasting in. Dat doen ze in de vorm van een jaarlijks forfaitair bedrag pér slaapplaats. Hoeveel de uitbaters betalen, is afhankelijk van het soort logies. Ook wie zijn tweede verblijf verhuurt, zal de belasting betalen. “Maar dan valt de tweede verblijfstaks wel weg”, duidt burgemeester Piet De Groote (GBL). Het is aan de uitbaters van toeristische logies om te beslissen of ze de toeristenbelasting doorrekenen in hun eigen verhuurprijs. Maar hoe zit het aan de rest van de kust? Een overzicht.