De Weststroombankboei bevindt zich plots op het strand van Oostduinkerke.
Volledig scherm
De Weststroombankboei bevindt zich plots op het strand van Oostduinkerke. © Luc David

Weststroombankboei losgeslagen en aangespoeld in Oostduinkerke

Oostduinkerke/LombardsijdeDoor het onstuimige weer en de strakke noordenwind is zondag de Weststroombankboei losgeslagen. Het ding spoelde aan op het strand van Oostduinkerke ter hoogte van de KEI.

 1. Oudste houten vissersschip aan onze kust wordt beschermd erfgoed, maar eigenaar Eddie (65) weet er zich geen raad mee: “Wie er een toekomst voor heeft, mag mij bellen”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Oudste houten vissers­schip aan onze kust wordt beschermd erfgoed, maar eigenaar Eddie (65) weet er zich geen raad mee: “Wie er een toekomst voor heeft, mag mij bellen”

  De N.116 Nostalgie krijgt van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de voorlopige status van beschermd varend erfgoed. Het is het oudste nog varende houten vissersvaartuig in ons land. Eigenaar Eddie Cattoor (65) kocht het schip in 2020 aan en restaureerde het bijzonder knap. “Maar ik weet niet wat ik er mee moet doen”, verrast hij.
 2. Barbier (48) die verdacht wordt van moord staat terecht voor drugsverkoop en verboden wapens: “Cocaïne in ruil voor seksuele gunsten”
  De Panne

  Barbier (48) die verdacht wordt van moord staat terecht voor drugsver­koop en verboden wapens: “Cocaïne in ruil voor seksuele gunsten”

  De Marokkaanse barbier Abdellatif B. (48) die begin september 2020 de 31-jarige Alban Demora om het leven bracht in zijn kapperszaak in De Panne, moest vrijdagmorgen voor de strafrechter verschijnen in twee nevendossiers inzake verboden wapenbezit en drugsverkoop. Hij riskeert daarvoor 2 jaar en 2 maanden celstraf. “Vrouwen konden cocaïne krijgen in ruil voor seksuele gunsten”