Illustratiebeeld, vriendschapsfraude.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld, vriendschapsfraude. © ANP

Vriendschapsfraudeur op Facebook maakt tot 300.000 euro buit bij eenzame, goedgelovige vrouwen: “Ze is nog steeds in de ban van die ‘Amerikaanse militair’”

Koksijde/Machelen/Merelbeke/Brecht/Assenede“Mijn cliënte gelooft nog steeds niet dat ze opgelicht is. Het kost enorm veel moeite om haar uit te leggen dat die ‘vriend’ een oplichter is”, klonk het dinsdagmorgen in de Veurnse rechtbank. Een 40-jarige Nigeriaan uit Machelen stond er bij verstek terecht voor vriendschapsfraude via Facebook. Verdeeld over meerdere slachtoffers maakte hij bijna 300.000 euro buit, door een verhaaltje op te hangen over een... Amerikaanse militair in Jemen die overgeplaatst wordt naar Irak. Hij riskeert 38 maanden celstraf.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.