Archieffoto, juli 2018. In de Bitterzoetlaan in Oostduinkerke probeerde een Franse dievenbende een Mercedes GLE (links) te stelen door de eigenaar de bedreigen met een pistool. De politie heeft de buurt afgesloten.
Volledig scherm
Archieffoto, juli 2018. In de Bitterzoetlaan in Oostduinkerke probeerde een Franse dievenbende een Mercedes GLE (links) te stelen door de eigenaar de bedreigen met een pistool. De politie heeft de buurt afgesloten. © Foto Jelle Houwen

“Volledig gezin was getraumatiseerd”: gewapende Franse autodieven riskeren tot 3 jaar celstraf

Veurne/Oostduinkerke/Sint-Denijs-Westrem“Mijn cliënt kwam net terug van de bakker toen er een pistool tegen zijn hoofd werd gezet. Hij moest zijn wagen afgeven, maar weigerde. Tijdens een schermutseling is er geschoten en werd hij met de kolf op het achterhoofd geslagen. Bijzonder traumatiserend.” Op de Veurnse rechtbank stonden dinsdagmorgen drie jonge Fransen (19, 20 en 23) terecht voor twee inbraken met autodiefstal in Veurne en Sint-Denijs-Westrem alsook een hallucinante poging tot diefstal met geweld in Oostduinkerke. Ze riskeren straffen van 3 en 2 jaar cel.

  1. Ga jij mee schelpen tellen? Met deze handleiding hou je zaterdag vlot een kokkel en een nonnetje uit elkaar
    PREMIUM

    Ga jij mee schelpen tellen? Met deze handlei­ding hou je zaterdag vlot een kokkel en een nonnetje uit elkaar

    Zaterdag 25 maart is het weer zover: we gaan met zijn allen schelpen rapen aan onze kust. Tijdens de Grote Schelpenteldag verzamel je de eerste 100 schelpen die je tegenkomt. Die worden gesorteerd en de resultaten belanden uiteindelijk bij wetenschappers. Een toffe én nuttige activiteit voor het hele gezin dus. Wat moet je weten voor je naar het strand vertrekt? Wij maken van jou graag een volleerd schelpjeskenner.