Terreurverdachte Ismaïl A. woont samen met zijn gezin in een sociale woonwijk in Koksijde-Dorp
Volledig scherm
Terreurverdachte Ismaïl A. woont samen met zijn gezin in een sociale woonwijk in Koksijde-Dorp © Bart Boterman

Vingerafdruk op tape rond bom, maar Koksijdse terreurverdachte blijft betrokkenheid ontkennen: "Hij wil zelfs een test aan de leugendetector”

KoksijdeEen 36-jarige Irakees uit Koksijde blijft twee maanden langer in de cel als terreurverdachte. Intussen wordt duidelijk dat een vingerafdruk van Ismaïl A. werd aangetroffen op de tape rond een bom en hij ook werd aangeduid als dader achter een aanslag bij een moskee in Bagdad. De man zelf ontkent dat met klem en wil zelfs een leugendetectortest ondergaan.

 1. Vrouw van Koksijdse terreurverdachte (36) hoopt op snelle vrijlating, collega’s vallen uit de lucht: “Banden met Al-Qaida? Zou je hem niet nageven”
  PREMIUM
  Koksijde/Veurne

  Vrouw van Koksijdse terreurver­dach­te (36) hoopt op snelle vrijlating, collega’s vallen uit de lucht: “Banden met Al-Qaida? Zou je hem niet nageven”

  “Ismaïl is een modelcollega. Niets is te veel gevraagd en altijd komt hij werken met de glimlach. Hij spreekt vlot Nederlands en is goed ingeburgerd.” Collega’s bij de groendienst van Veurne hebben geen slecht woord te vertellen over de 36-jarige Irakees uit Koksijde die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een terreuraanslag. “Hij is zelfs vrij Westers ingesteld.” De vrouw en kinderen van Ismaïl A. hopen zelfs dat hun echtgenoot en papa binnen een maand al vrij komt. Of hoe iedereen uit z'n omgeving stomverbaasd is over het plotse terreurstatuut van de dertiger.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Onthuld: hoe een man uit Koksijde na 16 jaar gelinkt kon worden aan een bomaanslag in Irak
  PREMIUM

  Onthuld: hoe een man uit Koksijde na 16 jaar gelinkt kon worden aan een bomaanslag in Irak

  In Koksijde is vorige week een man opgepakt omdat hij in 2005 een bomaanslag gepleegd zou hebben in zijn geboorteland Irak. Dat hij nu opgesloten zit, is te danken aan een laboratorium in de Verenigde Staten. Hoe kan het dat de FBI daar 16 jaar na datum op bewijsmateriaal stoot? En is een simpele vingerafdruk dan genoeg om iemand meteen te veroordelen? Een analyse van hoe zo'n zoekoperatie eraan toegaat.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.