Rechtbank Veurne.
Volledig scherm
Rechtbank Veurne. © BELGA

Viespeuk (31) die openbaar masturbeert en geslachtsdeel toont aan Jehova’s getuigen tóch naar gevangenis na nieuwe feiten

KoksijdeDe 31-jarige Saïd A. uit Koksijde moet dan toch naar de gevangenis na twee veroordelingen met probatie-uitstel voor zedenfeiten en seksisme. Hij schond namelijk die voorwaarden. De man kreeg in juli vorig jaar nog 1 jaar cel met probatie-uitstel, omdat hij zijn geslachtsdeel had getoond aan twee Jehova’s getuigen. En dat was slechts één zedenfeit van vele waarvoor hij terecht stond. Zo kreeg hij ook nog 7 maanden cel met probatie-uitstel voor seksisme tegenover een politievrouw.

 1. “Volledig gezin was getraumatiseerd”: gewapende Franse autodieven riskeren tot 3 jaar celstraf
  Veurne/Oostduinkerke/Sint-Denijs-Westrem

  “Volledig gezin was getraumati­seerd”: gewapende Franse autodieven riskeren tot 3 jaar celstraf

  “Mijn cliënt kwam net terug van de bakker toen er een pistool tegen zijn hoofd werd gezet. Hij moest zijn wagen afgeven, maar weigerde. Tijdens een schermutseling is er geschoten en werd hij met de kolf op het achterhoofd geslagen. Bijzonder traumatiserend.” Op de Veurnse rechtbank stonden dinsdagmorgen drie jonge Fransen (19, 20 en 23) terecht voor twee inbraken met autodiefstal in Veurne en Sint-Denijs-Westrem alsook een hallucinante poging tot diefstal met geweld in Oostduinkerke. Ze riskeren straffen van 3 en 2 jaar cel.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Op huizenjacht in… De Panne: “Ja, je vindt er nog betaalbare optrekjes”
  PREMIUM
  De Panne

  Op huizen­jacht in… De Panne: “Ja, je vindt er nog betaalbare optrekjes”

  Wonen aan zee, dan denk je onmiddellijk aan ‘diep in de geldbeugel tasten’. Dat willen ze bij Immo Albatros in De Panne weerleggen. “Uiteraard zijn er woonbuurten waar het iets duurder is, maar je vindt zeker nog betaalbare panden”, zegt Bram Haerhout. Adinkerke bijvoorbeeld biedt mogelijkheden voor jonge gezinnen. De zee en het strand krijg je er gratis bij, maar de kustgemeente heeft veel meer te bieden.