Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Verslaafde vrouw (48) laat dochter (20) rondrijden om heroïne te dealen: “Rechter, het is verschrikkelijk wat ik haar heb aangedaan”

KoksijdeEen vrouw (48) en haar dochter (20) moesten zich dinsdagmorgen bij de Veurnse strafrechter verantwoorden voor het dealen van heroïne. De moeder stond onophoudelijk te wenen. Volgens haar advocaat had ze haar dochter, die helemaal geen verslavingsproblematiek heeft, mee in bad getrokken. “De moeder had zelf geen auto maar moest de drugs bij de afnemers zien te krijgen. Dus schakelde ze haar dochter in.” Ze riskeren allebei celstraffen.

  1. Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongelukte zal het zwaarste zijn”
    PREMIUM
    Middelkerke

    Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongeluk­te zal het zwaarste zijn”

    Op 11 mei 2014 stond de wereld van Joeri Depuydt (29) uit Lombardsijde stil. Hij zat in Mexico toen hij vernam dat zijn geliefde broer Jeroen voor eeuwig 18 jaar zou blijven. Een triest verkeersongeval in Raversijde kostte hem het leven. Nu, zeven jaar later, is Joeri fysiek en emotioneel klaar voor dé uitdaging van zijn leven: de hele Belgische kustlijn aflopen. “Met de steun van Jeroen, zal me dat zeker lukken”, klinkt de sportieveling optimistisch. Een portret van een man die op een bijzondere manier de dood van zijn broer een plaats heeft gegeven.