Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © getty

Veertiger slaat dronkenman hersenbloeding op berucht Guido Gezelleplein: “Wettige zelfverdediging”

KoksijdeEn alweer moest een beklaagde voor de rechtbank verschijnen omwille van agressie op het intussen beruchte Guido Gezelleplein in Koksijde, waar de burgemeester eerder al nultolerantie en een alcoholverbod invoerde. Dit keer riskeert een 41-jarige man tien maanden cel voor een harde slag, met ernstige gevolgen. Al was de aanleiding eerder bij het slachtoffer te zoeken.

  1. REPORTAGE. Topweekend aan zee zoals we er al lang geen meer hadden: “Wat er nu écht anders is? Iedereen is op zijn gemak”
    PREMIUM
    Kust

    REPORTAGE. Topweekend aan zee zoals we er al lang geen meer hadden: “Wat er nu écht anders is? Iedereen is op zijn gemak”

    Het weer is mooi, de horeca weer volledig open. En dat voelen ze aan de kust, waar heel wat mensen een weekendje geboekt hebben. Zelfs op zaterdag liepen er nog reservaties binnen, goed voor een gemiddelde bezetting van 80 procent. Maar wat echt opvalt? Hoe ontspannen de sfeer is wanneer de vele bezoekers op de zeedijk en doorheen de winkelstraten kuieren. “Mensen hebben zoveel moeten missen dat het nu extra genieten is.”