Archiefbeeld ter illustratie, niet van donderdagnacht.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie, niet van donderdagnacht. © Benny Proot

Vandalen slaan opnieuw toe op strand van Koksijde: acht cabines opengebroken

KoksijdeOp het strand van Koksijde hebben vandalen in de nacht van donderdag op vrijdag acht strandcabines beschadigd. Dat meldt de politie Westkust. 

 1. Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaardig en met een groot hart voor Nieuwpoort”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaar­dig en met een groot hart voor Nieuwpoort”

  Willy Gheeraert (88) is dinsdagavond heel plots overleden na een hersentumor. “Mijn politieke ambitie heb ik van hem, want ook papa was een legislatuur schepen in Nieuwpoort”, reageert dochter en huidig schepen Ann Gheeraert (CD&V). Zij eert haar papa met een eerlijk portret. “Samen met mijn mama was hij er altijd als het nodig was. Zijn afscheid is zo onverwacht.”
 2. Nieuwpoortse delicatessenzaak eist 61.000 euro van stelende werknemer: moeder schiet al 10.000 euro voor
  Nieuwpoort

  Nieuwpoort­se delicates­sen­zaak eist 61.000 euro van stelende werknemer: moeder schiet al 10.000 euro voor

  Een 30-jarige man uit Nieuwpoort heeft zijn werkgever, een delicatessenzaak in de kuststad, langdurig bestolen. Hijzelf spreekt van een bedrag van ongeveer 15.000 euro, zijn ex-werkgever eist maar liefst 61.000 euro terug via de rechtbank. C.V. stal naar eigen zeggen uit onvrede, omdat hij geen eindejaarspremie kreeg én omdat hij gokverslaafd was. De beklaagde ging op een gewiekste manier te werk.
 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. Sterrenchef Willem Hiele kiest toch niet voor Oostende, maar trekt wel weg uit Koksijde: “De ziel van het pand gaf de doorslag”
  PREMIUM
  Koksijde

  Sterren­chef Willem Hiele kiest toch niet voor Oostende, maar trekt wel weg uit Koksijde: “De ziel van het pand gaf de doorslag”

  De eigenzinnige sterrenchef Willem Hiele (39) verruilt het vissershuisje in Koksijde, waar acht generaties van de familie Hiele hebben gewoond, voor een gloednieuwe plek centraler langs de kust. Verrassing: dat is niet in Oostende, zoals hij aanvankelijk zei. “Dit huis ademt sereniteit, liefde voor kunst en respect voor de omgeving uit”, klinkt Hiele mysterieus. Wij vonden het pand waar hij vanaf april volgend jaar de smaakpapillen zal prikkelen.