ANP
Volledig scherm
© ANP

“Tóch blijft ze in de ban van die ‘Amerikaanse militair”: 4 jaar cel voor oplichter die via Facebook eenzame dames 300.000 euro armer maakt

Koksijde/MachelenTot 300.000 euro kon een 40-jarige Nigeriaan uit Machelen ontfutselen bij eenzame vrouwen in binnen- en buitenland. En dat deed hij door zich op Facebook voor te doen als... een Amerikaanse militair die niet wil overgeplaatst worden naar Irak. “Ik heb al meermaals proberen uit te leggen dat die ‘vriend’ een oplichter is, maar ze wil het niet geloven”, zegt de advocaat van een slachtoffer uit Koksijde. De Veurnse rechter veroordeelt de beklaagde tot 4 jaar effectief en wil de onmiddellijke aanhouding.

  1. Plopsaland voor het eerst na kerstvakantie open: “We kunnen op alle attracties zonder te wachten”
    PREMIUM
    De Panne

    Plopsaland voor het eerst na kerstvakan­tie open: “We kunnen op alle attracties zonder te wachten”

    Plopsaland De Panne gaat voor het eerst niet in winterslaap. Voortaan kan je er elke woensdag, ieder weekend en ook tijdens de krokusvakantie heen. Wij trotseerden de mist, kwamen terecht onder een helderblauwe hemel in het pretpark en zagen zo goed als niemand. Een bizar beeld, zo’n verlaten pretpark, maar de bezoekers klaagden niet. “Ik ben al twee keer na elkaar op The Ride to Happiness geweest”, lachen de vriendinnetjes Lente en Lore, beide 13.