Archief.
Volledig scherm
Archief. © Photo News

Strengere coronaregels, en toch blijft politie inbreuken vaststellen: “Zelfs geweld tegen agenten wordt niet geschuwd”

Ook na de verstrenging van de coronamaatregelen vrijdag blijft de politie Westkust (Koksijde, De Panne, Nieuwpoort) inbreuken vaststellen en processen-verbaal opstellen. Afgelopen week gingen al verscheidene corona-overtreders op de bon, van een afterparty onder collega’s tot restaurantskoks zonder mondmaskers. “Er wordt zelfs geen geweld geschuwd", zegt politiewoordvoerster Ine Deburchgraeve.

  1. Burgemeester hekelt ‘processie van Echternach’ voor fietsknelpunten: “Na 20 jaar eindelijk hoop voor fietspad tussen Veurne en De Panne”
    PREMIUM
    De Panne

    Burgemees­ter hekelt ‘processie van Echternach’ voor fietsknel­pun­ten: “Na 20 jaar eindelijk hoop voor fietspad tussen Veurne en De Panne”

    Waarom moet dat allemaal zolang duren? Het is een vraag waar niet alleen de inwoners van De Panne, maar ook burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) mee worstelen. “De centen en plannen voor fietsdossiers zijn er, maar een vergunning krijgen, lijkt vaak de processie van Echternach”, stelt Degrieck. Zo duurt de voorbereiding voor een nieuw fietspad langs de baan tussen Veurne en De Panne nu al 20 jaar, al is er opnieuw hoop. Er is ook nieuws over fietsknelpunten zoals De Dijk, Moeresteenweg, Duinhoekstraat en de geplande omleidingsweg. Hier leest u de vorige afleveringen uit het Fietsdossier West-Vlaanderen.