Sofie's Sunset in Koksijde. Hier mogen klanten opnieuw aan de toog bestellen. Nochtans kwam de politie dat vorige week nog verbieden.
Volledig scherm
Sofie's Sunset in Koksijde. Hier mogen klanten opnieuw aan de toog bestellen. Nochtans kwam de politie dat vorige week nog verbieden. © Melinda Tahon

Strandbars mogen nu tóch aan raamverkoop doen in Koksijde, maar niet in De Haan: “Maak de regels nu toch eens gelijk voor de hele kust”

In Koksijde mogen de uitbaters van de strandbars dan tóch aan raamverkoop doen, heeft het gemeentebestuur beslist. Daarmee gaat badplaats in tegen het ministerieel besluit dat horeca verplicht om aan tafelbediening te doen. In andere kustgemeenten zoals De Haan is raamverkoop dan weer verboden en riskeren de beachbars gesloten te worden. “Maak de regels nu toch eens gelijk voor de hele kust”, pleit Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen.

 1. Parket in beroep tegen opvallende vrijspraak voor man die onder rokken van dames filmde: “Dus alleen strafbaar als zo'n vrouw geen slip draagt?”
  Nieuwpoort/Veurne

  Parket in beroep tegen opvallende vrijspraak voor man die onder rokken van dames filmde: “Dus alleen strafbaar als zo'n vrouw geen slip draagt?”

  Het parket van Veurne gaat in beroep tegen de vrijspraak voor een 46-jarige man die verdacht werd van voyeurisme, nadat hij onder de rokken van heel wat vrouwen had gefilmd. Volgens de wet moeten slachtoffers ontbloot zijn om van voyeurisme te kunnen spreken, stelde de Veurnse strafrechter. “In de redenering van de rechtbank is er dus alleen sprake van strafbaar voyeurisme als het slachtoffer geen slip aan zou hebben", reageert Patty T’Jonck van het parket van Veurne.
 2. Hoteluitbater doet duidelijke oproep: “Kom deze winter naar de kust, er is genoeg te beleven én het is veilig”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Hoteluitba­ter doet duidelijke oproep: “Kom deze winter naar de kust, er is genoeg te beleven én het is veilig”

  “Ja, wij blijven open, ook al raken we maar nipt uit de kosten. Kom dus zéker naar de kust.” Terwijl de meeste Ibis-hotels in Vlaanderen gesloten blijven, blijven de vestiging aan zee gasten ontvangen. Volgens Wim Maervoet van Ibis Knokke-Heist is er in de kustgemeente - waar nog de helft van alle hotels open is - meer dan genoeg te beleven. Dat beamen ze bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist, meer zelfs. “We blikken tevreden terug op de voorbije maanden.”
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"