Willem Hiele op het dak van zijn nieuwe restaurant.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem Hiele op het dak van zijn nieuwe restaurant. © Alexander D'Hiet

Sterrenchef Willem Hiele kiest toch niet voor Oostende, maar trekt wel weg uit Koksijde: “De ziel van het pand gaf de doorslag”

KoksijdeDe eigenzinnige sterrenchef Willem Hiele (39) verruilt het vissershuisje in Koksijde, waar acht generaties van de familie Hiele hebben gewoond, voor een gloednieuwe plek centraler langs de kust. Verrassing: dat is niet in Oostende, zoals hij aanvankelijk zei. “Dit huis ademt sereniteit, liefde voor kunst en respect voor de omgeving uit”, klinkt Hiele mysterieus. Wij vonden het pand waar hij vanaf april volgend jaar de smaakpapillen zal prikkelen.

  1. Nieuwe wateropslagcapaciteit in de Westhoek op komst: “Cruciaal dat watervoorraden dicht bij gewassen komen”
    Westhoek

    Nieuwe waterop­slag­ca­pa­ci­teit in de Westhoek op komst: “Cruciaal dat watervoor­ra­den dicht bij gewassen komen”

    Luc Coupillie (N-VA) hield tijdens provincieraad een pleidooi om de West-Vlaamse waterlopen te verbreden. “Ondertussen kreeg het provinciebestuur de bevestiging dat de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) dat de Grote Beverdijkvaart zal worden verbreed”, zegt Coupillie. “Zo wordt er 30.000 kubieke meter extra wateropslag gecreëerd.” Volgens Coupillie komen er ook nieuwe bufferbekkens met een capaciteit van 1 miljoen kubieke meter voor de landbouwers in de Westhoek. De provincie zal hiervoor in overleg gaan met de lokale besturen van Poperinge, Ieper en Heuvelland. “Het is cruciaal dat de nieuwe watervoorraden zo dicht mogelijk bij de gewassen worden aangelegd. Hoe meer watervoorraden er gemaakt worden dicht bij de beken, hoe beter”, besluit Luc Coupillie.