Kunstenaar Walter Vilain voor zijn woning en atelier in Koksijde, waar de slagen zouden gebeurd zijn.
Volledig scherm
Kunstenaar Walter Vilain voor zijn woning en atelier in Koksijde, waar de slagen zouden gebeurd zijn. © Gudrun Steen

Schoonzoon van wijlen kunstenaar Walter Vilain riskeert celstraf voor slagen tijdens discussie over nalatenschap

KoksijdeEen man uit Koksijde riskeert een celstraf, omdat hij een vriendin van zijn schoonvader - wijlen kunstschilder en beeldhouwer Walter Vilain (80) - zou verwond hebben. Dat zou gebeurd zijn bij een hevige discussie over het nalatenschap van de Koksijdse kunstenaar. De beklaagde wou verhinderen dat de vriendin van Vilain spullen zou meenemen uit zijn atelier.

 1. Tot twee jaar cel voor moeder en stiefvader die meisje (15) hele nacht in zetelbed verborgen hielden voor de politie: “Dit had faliekant kunnen aflopen”
  PREMIUM
  De Panne

  Tot twee jaar cel voor moeder en stiefvader die meisje (15) hele nacht in zetelbed verborgen hielden voor de politie: “Dit had faliekant kunnen aflopen”

  De Veurnse strafrechter heeft een vrouw (38) uit De Panne en haar partner (30) beiden veroordeeld tot twee jaar cel voor het verbergen van de 15-jarige dochter van de vrouw. Ze was weggelopen uit een instelling en werd een hele nacht verstopt voor de politie in een zetelbed, waardoor ze in ademnood raakte. De moeder kreeg de straf integraal met uitstel en voorwaarden opgelegd. Voor de stiefvader was de straf wel deels effectief, omdat hij ook veroordeeld werd voor zware weerspannigheid.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is