De initiatiefnemers tonen het nieuwe ruitertracé.
Volledig scherm
De initiatiefnemers tonen het nieuwe ruitertracé. © Gemeente Koksijde

Ruiters te paard kunnen recht naar zee door de duinen via een nieuw pad

Dwars door de Schipgatduinen aan Sint-André in Koksijde ligt een nieuw pad, waarop ruiters te paard recht naar zee kunnen stappen.

 1. Meisje (15) zit hele nacht opgesloten in opbergruimte van zetelbed en kan amper ademen: moeder en stiefvader riskeren zware celstraffen
  PREMIUM
  De Panne

  Meisje (15) zit hele nacht opgesloten in opbergruim­te van zetelbed en kan amper ademen: moeder en stiefvader riskeren zware celstraf­fen

  “U had de dood van uw dochter op uw geweten kunnen hebben.” Een meisje van 15 jaar heeft een hele nacht opgesloten gezeten in de opbergruimte van een uitschuifbaar zetelbed in het appartement van haar moeder (38) en haar toenmalige stiefvader (30) in De Panne. Nadat ze uit een instelling was weggelopen, werd ze gezocht door de politie, maar moeder en stiefvader hielden haar verborgen. Ze werden die avond opgepakt en pas de volgende morgen biechtten ze op dat het meisje nog steeds in het zetelbed zat. Ze riskeren zware celstraffen.
 2. Gemeentearbeider Rudi (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, agenten raken bij reddingspoging onderkoeld: “Verslagenheid is enorm”
  PREMIUM
  Mannekensvere

  Gemeentear­bei­der Rudi (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, agenten raken bij reddingspo­ging onderkoeld: “Verslagen­heid is enorm”

  In Mannekensvere bij Middelkerke is dinsdag de 56-jarige gemeentearbeider Rudi Boucquez overleden. De man belandde met zijn Piaggio, een driewielige brommobiel om zwerfvuil op te halen, in de vaart in de Monnikenstraat. “Rudi stond altijd paraat en was erg gewaardeerd en geliefd bij de collega’s. De verslagenheid is enorm.” Twee politiemannen die Rudi nog probeerden te redden, werden naar het ziekenhuis overgebracht met onderkoelingsverschijnselen.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama