Het kanaal tussen Veurne en Nieuwpoort, een ideaal decor voor een fietstocht tussen beide steden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kanaal tussen Veurne en Nieuwpoort, een ideaal decor voor een fietstocht tussen beide steden. © Benny Proot

REPORTAGE. Op stap in polderdorp Wulpen, na de ontdekking van de illegale sigarettenfabriek: “Verrast? We wisten al langer dat daar iets vreemds aan de gang was”

Wulpen“Wuk is er gaande in Wulpen city? Al drie kwartier blauwe lichten aan het rondrijden en precies op zoek naar iets of iemand in de buurt van de Dorpsplaats.” Het was een bericht dat vorige donderdag razendsnel gedeeld werd op sociale media in en rond de deelgemeente van Koksijde, vooral bekend als pittoreske halte voor fietsers en pleziervaarders tussen Nieuwpoort en Veurne. Maandag lekte de ware toedracht uit: een illegale sigarettenfabriek werd ontmanteld in een loods van een vooraanstaand loonwerker. Twaalf mensen werden opgepakt. Wij trokken op reportage. “We wisten al langer dat er daar iets niet klopte”, klinkt het bij de Wulpenaars. 

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven