Volgens het gemeentebestuur van Koksijde zetten tweedeverblijvers de woningmarkt onder druk en swingen de prijzen de pan uit. Via een tweedeverblijfstaks willen ze dat compenseren, om zo gronden te kopen en betaalbare woningen te zetten voor jonge inwoners.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het gemeentebestuur van Koksijde zetten tweedeverblijvers de woningmarkt onder druk en swingen de prijzen de pan uit. Via een tweedeverblijfstaks willen ze dat compenseren, om zo gronden te kopen en betaalbare woningen te zetten voor jonge inwoners. © Photo News

Rechter vernietigt opnieuw tweedeverblijfstaks, toch blijft Koksijde die innen: hoe kan dat?

KoksijdeOpnieuw heeft het hof van beroep tweedeverblijvers van Koksijde in het gelijk gesteld, nadat ze een zaak hebben aangespannen om de tweedeverblijfstaks aan te vechten. Het hof verklaarde de taks nietig wegens een schending van het gelijkheidsbeginsel, omdat Koksijdenaars zelf géén gemeentebelasting moeten betalen. En toch: tweedeverblijvers die denken dat ze voortaan geen taks meer hoeven te betalen, hebben het fout. In Koksijde is het bestuur immers helemaal niet van plan om van de huidige koers af te wijken. 

  1. Nieuwe zware celstraf voor veelpleger (32) na inbraak en overval op apotheken: “U heeft al genoeg kansen gekregen”
    Koksijde

    Nieuwe zware celstraf voor veelpleger (32) na inbraak en overval op apotheken: “U heeft al genoeg kansen gekregen”

    De Veurnse strafrechter heeft veelpleger Diego V. (32) tot 38 maanden cel veroordeeld. De man werd vervolgd voor een overval op een apotheek en een inbraak in een andere apotheek, beide in Sint-idesbald bij Koksijde. Hij was op zoek naar cash geld en fentanylpleisters, erg verslavende en zware pijnstillers. De man stapelde al meer dan tien jaar celstraf op in het verleden en moet opnieuw een lange tijd brommen.