Johan Vanmassenhove aan de slag als paardenvisser. Hij overleed donderdag aan een hartfalen, op de terugweg naar huis. Zijn Brabants trekpaard liep nog terug naar de manege, met z’n overleden baasje in de kar erachter.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Vanmassenhove aan de slag als paardenvisser. Hij overleed donderdag aan een hartfalen, op de terugweg naar huis. Zijn Brabants trekpaard liep nog terug naar de manege, met z’n overleden baasje in de kar erachter. © GUS

PORTRET. Johans hart stopte met kloppen, maar zijn paard liep verder en bracht z’n overleden baasje naar huis: paardenvisser sterft na vangst op zee

Driekwart van zijn leven lag het hart van Johan Vanmassenhove (56) bij de zee, bij zijn paard en bij de garnalen. Maar donderdagnamiddag stopte dat hart plots met kloppen, toen de paardenvisser met tien kilo ‘versche gernoars’ op de terugweg was naar huis. Zijn Brabants trekpaard liep nog terug naar de manege, met z’n overleden baasje in de kar erachter. “Mocht Johan zelf kunnen kiezen hebben, hij zou dit wellicht de mooist mogelijke dood gevonden hebben.” Een portret van de stille paardenvisser die tegen wil en dank een toeristische attractie was.

 1. Jongeren opnieuw vrijgesproken voor straatracen, ook nadat parket beroep aantekent: “BMW’s en Audi’s hebben de perceptie tegen”
  Nieuwpoort

  Jongeren opnieuw vrijgespro­ken voor straatra­cen, ook nadat parket beroep aantekent: “BMW’s en Audi’s hebben de perceptie tegen”

  Drie jonge twintigers zijn opnieuw vrijgesproken voor straatracen in de Ramskapellestraat in Nieuwpoort. De politierechter had hen in juni al vrijgesproken, maar het parket ging in beroep. Dus kwam de zaak voor de correctionele rechter, al vond die eveneens geen bewijzen. “Ze reden 90 waar 70 mocht en zijn slachtoffer geworden van tunnelvisie van de verbalisanten”, zegt Alain Coulier, advocaat van twee beklaagden. “Bestuurders van BMW’s en Audi’s hebben de perceptie tegen.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.