Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © rv

Politiecontroles hebben positief effect: Vier keer minder fietsers rijden zonder verlichting rond

Koksijde/De Panne/NieuwpoortGerichte politiecontroles om te kijken of de fietsen van schoolgaande jeugd wel goed uitgerust zijn, blijken een sterk positief effect te hebben. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de lokale politie Westkust (Koksijde, Nieuwpoort, De Panne). Sinds midden november rijden namelijk vier keer minder fietsers zonder verlichting rond dan in de anderhalve maand ervoor. “Tot midden november deden we preventieve controles en vanaf dan repressieve controles. We merken dat onze aanpak écht wel zijn vruchten afwerpt.”

 1. “Dankzij Stan Van Samang vond ik mijn liefde voor muziek terug”: ondernemer Ivaan (51) brengt eerste single uit en ziet het groots
  PREMIUM
  De Panne

  “Dankzij Stan Van Samang vond ik mijn liefde voor muziek terug”: ondernemer Ivaan (51) brengt eerste single uit en ziet het groots

  “Na mijn deelname aan het VTM-programma Studio Stan had ik de smaak opnieuw te pakken. En kijk nu naar het resultaat.” Overdag runt Ivaan Feys (51) uit Adinkerke onder andere een groothandel in werkkledij in Veurne. Maar na zijn uren tref je hem als ‘Ivan Face' aan in zijn eigen muziekstudio. Hij heeft nu zijn eerste single uit: ‘Live life now’. En daar stopt het allesbehalve bij.
 1. Strandbars trekken aan alarmbel en zien opmerkelijk fenomeen opduiken: “De frigoboxtoeristen zijn opnieuw uitgevonden”
  Play
  Kust

  Strandbars trekken aan alarmbel en zien opmerke­lijk fenomeen opduiken: “De frigobox­toe­ris­ten zijn opnieuw uitgevon­den”

  De strandbarhouders aan onze kust hebben er een slechte start van de paasvakantie opzitten. Het verhuren van de ligzetels en aanbieden van takeaway weegt niet op tegen het verbod op alcoholverkoop en terrassen. Rendabel is het voorlopig allerminst. Met lede ogen zien ze bovendien aan hoe dagjestoeristen gepakt en gezakt met een frigobox genieten op het strand. “De terrassen moeten weer open”, roepen de uitbaters op.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen