Zoon Thomas begeleidt zijn papa's paard Miss terwijl die de overleden paardenvisser Johan voorttrekt
Volledig scherm
PREMIUM
Zoon Thomas begeleidt zijn papa's paard Miss terwijl die de overleden paardenvisser Johan voorttrekt © Benny Proot

Paard van garnaalvisser Johan (56) brengt hem naar laatste rustplaats: “Pa, jij was ons grote voorbeeld”

KoksijdeZijn laatste 12 kilo garnalen lagen in zijn kar, zijn laatste sigaretje was opgestoken. Johan Vanmassenhove (56) overleed op 14 oktober op de terugweg van zijn laatste sleep als paardenvisser. Net zoals ze toen heeft gedaan, trok paard Miss de kar met ‘haar’ Johan erop. Zijn zoon Thomas, die de passie voor het ambacht deelt, begeleidde haar. Hij nam tijdens de begrafenis samen met zijn mama en broer het laatste woord. “Ik zal proberen een sterke beer te zijn. Jij hebt me gemaakt tot wie ik vandaag ben.”

 1. Dienst intensieve zorg ligt vol in AZ West: “Maar dringende ingrepen blijven doorgaan”
  Veurne

  Dienst intensieve zorg ligt vol in AZ West: “Maar dringende ingrepen blijven doorgaan”

  Bij AZ West in Veurne is het elke dag opnieuw weer herschikken om alles gedaan te krijgen. De zes bedden op de afdeling intensieve zorg zijn volzet, de activiteiten in het operatiekwartier zijn met bijna de helft gedaald en 26 ziekenhuismedewerkers zitten thuis in quarantaine. Toch roept directeur Lieven Vermeulen patiënten op om zorg niet uit te stellen. “Van zodra we bedden vrij hebben, plannen we ook niet-dringende operaties.”
 2. “Tóch blijft ze in de ban van die ‘Amerikaanse militair”: 4 jaar cel voor oplichter die via Facebook eenzame dames 300.000 euro armer maakt
  Koksijde/Machelen

  “Tóch blijft ze in de ban van die ‘Amerikaan­se militair”: 4 jaar cel voor oplichter die via Facebook eenzame dames 300.000 euro armer maakt

  Tot 300.000 euro kon een 40-jarige Nigeriaan uit Machelen ontfutselen bij eenzame vrouwen in binnen- en buitenland. En dat deed hij door zich op Facebook voor te doen als... een Amerikaanse militair die niet wil overgeplaatst worden naar Irak. “Ik heb al meermaals proberen uit te leggen dat die ‘vriend’ een oplichter is, maar ze wil het niet geloven”, zegt de advocaat van een slachtoffer uit Koksijde. De Veurnse rechter veroordeelt de beklaagde tot 4 jaar effectief en wil de onmiddellijke aanhouding.