Robbe Vandecasteele, jongen van 18 die gisteren om het leven kwam door elektrocutie in een chocoladebedrijf in Veurne waar hij stage liep
Volledig scherm
PREMIUM
Robbe Vandecasteele, jongen van 18 die gisteren om het leven kwam door elektrocutie in een chocoladebedrijf in Veurne waar hij stage liep © RV/Bart Boterman

Ouders van scholier die geëlektrocuteerd werd in chocoladefabriek kapot van verdriet: “Elke avond stond Robbe me aan de fabriekspoort op te wachten. Maandag niet”

KOKSIJDE/VEURNEAls alles was gelopen zoals gepland, dan had Robbe Vandecasteele (18) woensdag de laatste dag van zijn drie weken durende stage afgewerkt in chocoladefabriek Baronie in Veurne. Maar het liep niet zoals gepland. Maandagavond, vlak voor zijn dagshift erop zat, werd de laatstejaarsscholier elektrotechnieken tijdens het werk geëlektrocuteerd. De jongen, die droomde van een toekomst als computerprogrammeur en een zwarte gordel in karate, was op slag dood. “Het dringt gewoon nog niet tot ons door, dat onze Robbe er niet meer is”, zeggen zijn ouders.

  1. Medewerkster van politie Westkust voor rechter na hacking: “Ze hielp haar partner die een corona-pv had gekregen”
    PREMIUM
    Veurne/De Panne

    Medewerk­ster van politie Westkust voor rechter na hacking: “Ze hielp haar partner die een corona-pv had gekregen”

    Een administratief medewerkster (45) van de politiezone Westkust (Koksijde, De Panne, Nieuwpoort) is voor de Veurnse strafrechter moeten verschijnen voor schending van het beroepsgeheim en interne hacking. I.V. uit De Panne wilde zo haar partner, toenmalig uitbater van café De Botermand op de Markt in Veurne, helpen. Haar vriend had namelijk een corona-pv aan zijn been wegens een feestje in zijn café met 63 aanwezigen, eind september vorig jaar.