Het eerder dit jaar ingehuldigde woonproject Ko en Liza, uitgebeeld door het reuzenpaar, in Oostduinkerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerder dit jaar ingehuldigde woonproject Ko en Liza, uitgebeeld door het reuzenpaar, in Oostduinkerke. © Gemeente Koksijde

Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”

RegioEén op de drie West-Vlaamse gemeenten bouwt te weinig sociale woningen. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio heeft Oudenburg de beste cijfers en Koksijde de zwakste. “Omdat de hogere overheid Koksijde als ‘een boerengemeente’ en niet als een stad bestempelt, mogen we geen extra woongebieden aansnijden”, hekelt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). Opvallend: vooral de landelijke gemeenten doen het niet zo goed. Bekijk hieronder hoe het in uw gemeente zit.

 1. Jongeman (19) doet zich voor als ‘brave jongen’ op proces na zware slagen, procureur haalt uit: “Ik ken jou nog goed genoeg van bij het jeugdparket hoor”
  De Panne

  Jongeman (19) doet zich voor als ‘brave jongen’ op proces na zware slagen, procureur haalt uit: “Ik ken jou nog goed genoeg van bij het jeugdpar­ket hoor”

  “Ik ken jou goed genoeg hoor. Als jij zo verder blijft doen, mag je je carrière vergeten. Je hebt hem verdorie bewusteloos geslagen, nog eens geschopt en dan ben je gewoon weggewandeld.” De procureur haalde zwaar uit naar een 19-jarige jongeman uit De Panne, vrijdagmorgen op de Veurnse rechtbank. Het zinde haar niet, dat de beklaagde zich voordeed als een braaf jongetje.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?