Alfons Van der Maelen tijdens een van de vele herdenkingsplechtigheden die hij heeft bijgewoond.
Volledig scherm
Alfons Van der Maelen tijdens een van de vele herdenkingsplechtigheden die hij heeft bijgewoond. © Eric Delanghe

Oud-para en vaandeldrager Alfons Van der Maelen overleden: “Streng, maar rechtvaardig en met een hart van goud”

Koksijde, De PanneEen trombose is de voormalige para en trotse vaandeldrager Alfons Van der Maelen (91) uit Oostduinkerke vrijdag fataal geworden. “Papa heeft veel voor ons betekend, maar eigenlijk voor iedereen”, zegt dochter Sabine Van der Maelen, die in De Panne een zaak runt en er ook gemeenteraadslid is.

 1. Metro Middelkerke moet opnieuw sluiten na klacht van concurrent, tot woede van burgemeester Dedecker: “Er is meer rechtszekerheid in Sicilië dan in België”
  Middelkerke

  Metro Middelker­ke moet opnieuw sluiten na klacht van concurrent, tot woede van burgemees­ter Dedecker: “Er is meer rechtsze­ker­heid in Sicilië dan in België”

  Horecagroothandel Metro in Middelkerke moet van de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw sluiten na een klacht van een concurrent. Weer zou het ontbreken van een geldige vergunning voor de parking aan de oorzaak liggen. “Er is al een tijdje er een vete bezig tussen Metro en Horeca Totaal”, stelt burgemeester Jean-Marie Dedecker. Maar bij Horeca Totaal ontkennen ze alle betrokkenheid. Een dankbare restauranthouder nodigde intussen het Metro-personeel uit.
 2. Van kalligrafie tot beeldhouwwerk: kijk binnen bij 7 kunstenaars tijdens Atelier in Beeld in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Van kalligra­fie tot beeldhouw­werk: kijk binnen bij 7 kunste­naars tijdens Atelier in Beeld in Brugge en aan de kust

  Meer dan 2.000 kunstenaars in meer dan 1.300 ateliers zetten de deuren open tijdens Atelier In Beeld. Op 13, 14 en 15 mei kan je beeldende kunst ontdekken op de bijzondere plek waar het ontstaat. Doorgaans zijn pottenkijkers er zelden welkom, maar tijdens Atelier in Beeld begroeten de deelnemende kunstenaars je met plezier. Wij selecteerden zeven inspirerende ateliers in Brugge en aan de kust.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.