Illustratiebeeld van fraude via WhatsApp.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van fraude via WhatsApp. © RV

Opnieuw lopen verschillende mensen in de val door oplichting via WhatsApp en sms: allen zijn aanzienlijke som geld kwijt

Koksijde/NieuwpoortDe politie Westkust (Koksijde, Nieuwpoort, De Panne) blijft maar aangiftes krijgen van inwoners die het slachtoffer werden van oplichting via internet en informaticafraude. Allen zijn een aanzienlijke som geld kwijt. 

 1. Tot twee jaar cel voor moeder en stiefvader die meisje (15) hele nacht in zetelbed verborgen hielden voor de politie: “Dit had faliekant kunnen aflopen”
  PREMIUM
  De Panne

  Tot twee jaar cel voor moeder en stiefvader die meisje (15) hele nacht in zetelbed verborgen hielden voor de politie: “Dit had faliekant kunnen aflopen”

  De Veurnse strafrechter heeft een vrouw (38) uit De Panne en haar partner (30) beiden veroordeeld tot twee jaar cel voor het verbergen van de 15-jarige dochter van de vrouw. Ze was weggelopen uit een instelling en werd een hele nacht verstopt voor de politie in een zetelbed, waardoor ze in ademnood raakte. De moeder kreeg de straf integraal met uitstel en voorwaarden opgelegd. Voor de stiefvader was de straf wel deels effectief, omdat hij ook veroordeeld werd voor zware weerspannigheid.
 1. Landbouwer en bodemstaalnemer riskeren celstraf na vervalsing van stalen en omkoping, hoewel bodem van akker wél gezond is
  Nieuwpoort/Koekelare

  Landbouwer en bodemstaal­ne­mer riskeren celstraf na vervalsing van stalen en omkoping, hoewel bodem van akker wél gezond is

  Een landbouwer (61) uit Nieuwpoort en een staalnemer (30) uit Koekelare, die bodemstalen moest nemen bij de landbouwer, verschenen dinsdagmorgen voor de strafrechter in Veurne wegens valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en omkoping. De landbouwer had de staalnemer namelijk 50 euro betaald om bodemstalen te vervalsen. Opvallend: dat was niet nodig, want de bodemwaarden bleken perfect in orde. Beiden riskeren 6 maanden cel.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"