Illustratie: De Veurnse rechtbank.
Volledig scherm
Illustratie: De Veurnse rechtbank. © BELGA

Oplichter (70) kreeg nog een kans van de rechter, maar loog opnieuw: slachtoffers nog niet vergoed

KoksijdeEen oplichter (70) uit Koksijde die op 9 november voor de strafrechter moest verschijnen, blijkt anderhalve maand later alweer gelogen te hebben. De rechter had het proces laten uitstellen omdat beklaagde Roger D. beloofde dat hij de slachtoffers binnen de maand zou uitbetalen. Maar op het uitgestelde proces van dinsdag bleek dat alweer niet gebeurd. “Zeker tegen 6 januari”, probeerde hij de rechter opnieuw te overtuigen. Maar hij kreeg een ‘njet’. De procureur eist nu een jaar cel en 1.200 euro boete. 

 1. Horecavrouw Kimberly Sabbe opent dit weekend strandbar Eugène: “Wat regen houdt ons niet tegen”
  PREMIUM

  Horeca­vrouw Kimberly Sabbe opent dit weekend strandbar Eugène: “Wat regen houdt ons niet tegen”

  Kimberly Sabbe (34) uit Leffinge was tot voor kort het gezicht van het goeddraaiende, gastronomische restaurant La Muse in het centrum van Nieuwpoort. Dat verhaal stopte eerder dan ze zelf wilde maar met strandbar Eugène, dat dit weekend opent, heeft Kimberly een nieuwe uitdaging gevonden. “Het is dan wel een andere setting, aan mijn aanpak verander ik niets”, klinkt de horecavrouw eigenzinnig. Een portret.
  Nieuwpoort
 2. Tony (50) leefde anderhalf jaar gescheiden van kinderen nadat ex-vrouw zoontjes ontvoerde: “Ik vond hen in tehuis, slapend op de grond”
  PREMIUM

  Tony (50) leefde anderhalf jaar gescheiden van kinderen nadat ex-vrouw zoontjes ontvoerde: “Ik vond hen in tehuis, slapend op de grond”

  Anderhalf jaar moest Tony Wiggett (50) uit Nieuwpoort zijn twee zoontjes missen. Ontvoerd door hun eigen moeder richting haar thuisland Roemenië. Pas nadat de 41-jarige vrouw werd opgepakt in Italië, kreeg Tony weer meer hoop. Al duurde het dan nóg twee maanden vooraleer hij zijn kinderen mee naar huis kon nemen. “Ze zaten in een tehuis in Roemenië, waar ze op de grond sliepen en nooit buiten mochten", zucht Tony. De moeder (41) van de kinderen hangt nu drie jaar cel boven het hoofd.
  Nieuwpoort
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.