Apothekeres Nadine Willaert getuigde in maart nog over de inbraak in haar apotheek. Iemand ging aan de haal met kleingeld en verdovende middelen. Het bleek veelpleger Diego V.
Volledig scherm
Apothekeres Nadine Willaert getuigde in maart nog over de inbraak in haar apotheek. Iemand ging aan de haal met kleingeld en verdovende middelen. Het bleek veelpleger Diego V. © Benny Proot

Nieuwe zware celstraf voor veelpleger (32) na inbraak en overval op apotheken: “U heeft al genoeg kansen gekregen”

KoksijdeDe Veurnse strafrechter heeft veelpleger Diego V. (32) tot 38 maanden cel veroordeeld. De man werd vervolgd voor een overval op een apotheek en een inbraak in een andere apotheek, beide in Sint-idesbald bij Koksijde. Hij was op zoek naar cash geld en fentanylpleisters, erg verslavende en zware pijnstillers. De man stapelde al meer dan tien jaar celstraf op in het verleden en moet opnieuw een lange tijd brommen. 

 1. Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaardig en met een groot hart voor Nieuwpoort”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaar­dig en met een groot hart voor Nieuwpoort”

  Willy Gheeraert (88) is dinsdagavond heel plots overleden na een hersentumor. “Mijn politieke ambitie heb ik van hem, want ook papa was een legislatuur schepen in Nieuwpoort”, reageert dochter en huidig schepen Ann Gheeraert (CD&V). Zij eert haar papa met een eerlijk portret. “Samen met mijn mama was hij er altijd als het nodig was. Zijn afscheid is zo onverwacht.”
 2. “Laat ze maar vechten om hun zitje, voor mij is het genoeg”: oud-burgemeester Ann Vanheste reageert voor het eerst na haar ontslag
  PREMIUM
  De Panne

  “Laat ze maar vechten om hun zitje, voor mij is het genoeg”: oud-burgemees­ter Ann Vanheste reageert voor het eerst na haar ontslag

  Ann Vanheste (52, DAS) moest één week na haar machtsgreep in De Panne de burgemeesterssjerp opnieuw afgeven aan Bram Degrieck (Het Plan-b). De ontgoocheling was zo groot dat ze meteen haar ontslag indiende. Maandag wordt ze in de gemeenteraad al vervangen. Vandaag spreekt ze voor het eerst sinds de heisa. “Ik was zelf nooit vragende partij om de burgemeesterssjerp te grijpen. Ik deed het alleen omdat ze me nodig hadden.” Doet Vanheste in 2024 opnieuw mee aan de lokale verkiezingen?