Beelden vanuit de illegale sigarettenfabriek in Wulpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beelden vanuit de illegale sigarettenfabriek in Wulpen. © FOD Financiën

Miljoenenboetes gevorderd voor illegale sigarettenfabriek in polderdorp, maar verdachten vragen vrijspraak: “We waren daar als bouwvakkers”

KoksijdeElf Wit-Russen en een Litouwer hebben zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor hun rol in een illegale sigarettenfabriek in Wulpen, bij Koksijde. Bovendien werden in een opslagplaats in Veurne bijna vier miljoen namaaksigaretten aangetroffen. De beklaagden riskeren tot vijf jaar cel en tot 32 miljoen euro boete. “Maar wij weten van niks. We waren daar aan het werk als bouwvakkers”, zeggen de verdachten. 

 1. Gemeentearbeider Rudi (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, agenten raken bij reddingspoging onderkoeld: “Verslagenheid is enorm”
  PREMIUM
  Mannekensvere

  Gemeentear­bei­der Rudi (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, agenten raken bij reddingspo­ging onderkoeld: “Verslagen­heid is enorm”

  In Mannekensvere bij Middelkerke is dinsdag de 56-jarige gemeentearbeider Rudi Boucquez overleden. De man belandde met zijn Piaggio, een driewielige brommobiel om zwerfvuil op te halen, in de vaart in de Monnikenstraat. “Rudi stond altijd paraat en was erg gewaardeerd en geliefd bij de collega’s. De verslagenheid is enorm.” Twee politiemannen die Rudi nog probeerden te redden, werden naar het ziekenhuis overgebracht met onderkoelingsverschijnselen.
 2. REPORTAGE. Op stap in polderdorp Wulpen, na de ontdekking van de illegale sigarettenfabriek: “Verrast? We wisten al langer dat daar iets vreemds aan de gang was”
  PREMIUM
  Wulpen

  REPORTAGE. Op stap in polderdorp Wulpen, na de ontdekking van de illegale sigaretten­fa­briek: “Verrast? We wisten al langer dat daar iets vreemds aan de gang was”

  “Wuk is er gaande in Wulpen city? Al drie kwartier blauwe lichten aan het rondrijden en precies op zoek naar iets of iemand in de buurt van de Dorpsplaats.” Het was een bericht dat vorige donderdag razendsnel gedeeld werd op sociale media in en rond de deelgemeente van Koksijde, vooral bekend als pittoreske halte voor fietsers en pleziervaarders tussen Nieuwpoort en Veurne. Maandag lekte de ware toedracht uit: een illegale sigarettenfabriek werd ontmanteld in een loods van een vooraanstaand loonwerker. Twaalf mensen werden opgepakt. Wij trokken op reportage. “We wisten al langer dat er daar iets niet klopte”, klinkt het bij de Wulpenaars.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie