Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Thinkstock

Man (60) wurgt vriendin (53) voor ogen van haar 15-jarige zoon: “Zonder zijn koelbloedig ingrijpen was dit fataal afgelopen”

Oostduinkerke“Nadat haar zoon (15) in paniek de politie belde en die het appartement binnenstormde, was hij haar nog steeds aan het wurgen. De politie hoorde het bloed in haar mond gorgelen.” Het waren niet mis te verstane woorden op de Veurnse rechtbank, op het proces tegen de 60-jarige Christian B. uit Oostduinkerke. Hij stond dinsdag terecht voor een poging tot doodslag op een vriendin (53) begin dit jaar. Drie politiemannen hadden ook meer dan vijf minuten nodig om de woesteling te kunnen overmeesteren. “Hoe dan ook, zonder de koelbloedigheid van de zoon was dit fataal afgelopen voor de vrouw”, sprak de procureur. 

  1. Jonge twintigers veroordeeld voor uit de hand gelopen ‘afspraak’ op flat van oudere man

    Jonge twintigers veroor­deeld voor uit de hand gelopen ‘afspraak’ op flat van oudere man

    Twee jonge twintigers belandden begin vorig jaar in een bijzondere situatie in een appartement in Oostduinkerke. Eén van hen had op café een oudere man leren kennen die hem voorstelde om seks te hebben tegen betaling. Toen even later de tweede beklaagde aankwam, trok het drietal naar het appartement van de man. De situatie liep uit de hand en de twintigers moesten zich uiteindelijk voor de rechtbank verantwoorden. “Toen ze gefixeerd waren op de brandkast, kon ik naar buiten lopen”, klinkt het.
    Koksijde