Er loopt een openbaar onderzoek om op dit terrein een appartement neer te poten. Het is gelegen in de Witte Burg in Oostduinkerke.
Volledig scherm
Er loopt een openbaar onderzoek om op dit terrein een appartement neer te poten. Het is gelegen in de Witte Burg in Oostduinkerke. © GUS

Makelaar Eric is boos: “Als in Witte Burg een appartement komt, verkoopt de gemeente de ziel van Oostduinkerke”

KoksijdeEric Markey (65), beroepshalve makelaar, zal een bezwaarschrift indienen tegen een gepland appartementsgebouw in de Witte Burg in Oostduinkerke. “In deze verkaveling is nog geen enkel appartement en dat mag ook niet”, klinkt hij strijdvaardig. Schepen van Ruimtelijke Ordening Dirk Dawyndt (LB) sust: “We nemen pas na het openbaar onderzoek een standpunt in.”

 1. PORTRET. Broers Wittevrongel zijn ambassadeurs van Zee van Smaak: “Vis is een luxeproduct, maar heeft niet veel nodig om lekker te zijn”
  PREMIUM
  Koksijde

  PORTRET. Broers Wittevron­gel zijn ambassa­deurs van Zee van Smaak: “Vis is een luxepro­duct, maar heeft niet veel nodig om lekker te zijn”

  “Weeral kreeft, ik heb meer zin in worst”, zuchtte Iain (50) soms als kind. Om maar te schetsen dat hij met zijn broer Angus (52) Wittevrongel opgegroeid is met vis. De gemene deler tussen de twee Koksijdenaren is na al die jaren nog altijd vis. Het geknipte duo voor de ambassadeursrol van Zee van Smaak van Westtoer, waarbij kustchefs aan de slag gaan met het lekkers uit de Noordzee. We brengen drie van de zes generaties Wittevrongel rond de tafel met maar één gespreksonderwerp: ‘vesche vis’. En te bedenken dat Iain eigenlijk paus wilde worden.
 2. Nieuw bezwaarschrift ingediend tegen nieuwbouwplannen van school ’t Saam
  Diksmuide

  Nieuw bezwaar­schrift ingediend tegen nieuwbouw­plan­nen van school ’t Saam

  Er is een bezwaarschrift dat werd ondertekend door 85 buurtbewoners en ondernemers ingediend tegen de nieuwbouwplannen van de secundaire school ’t Saam in de Cardijnlaan in Diksmuide. De vorige keer stonden er 25 handtekeningen op. Het protest neemt dus toe, maar bij de directie van ’t Saam krijgen we te horen dat de nieuwe school sowieso op die locatie gebouwd zal worden. “We hebben geen andere opties”, reageert technisch directeur Tommy Es.
 3. Margaux (15) en Zita (14) vliegen met TUI mee als stewardess naar Malaga: “Wat een ervaring! Alleen aan die hoge hakken moeten we wennen”
  Oostende/Maldegem/Koksijde

  Margaux (15) en Zita (14) vliegen met TUI mee als stewardess naar Malaga: “Wat een ervaring! Alleen aan die hoge hakken moeten we wennen”

  Passagiers op de vlucht van Oostende naar Malaga werden donderdagmiddag vakkundig geholpen door het TUI-personeel, maar ook door... Zita Stragier (14) en Margaux Smolders (15). Tijdens de YOUCA Action Day mochten ze het uniform van stewardess aantrekken. De tienermeiden startten met een gezonde spanning aan hun vlucht, benieuwd naar de unieke ervaring. “Ik ben trots dat ik in mama’s voetsporen mag treden”, glundert Margaux.
 4. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?