Archieffoto, 19 mei. Ook toen werden 49 vluchtelingen aangetroffen in de westkust. Zij zaten al op volle zee, in een zodiac.
Volledig scherm
Archieffoto, 19 mei. Ook toen werden 49 vluchtelingen aangetroffen in de westkust. Zij zaten al op volle zee, in een zodiac. © Bart Boterman

Liefst 80 transmigranten aangetroffen in de duinen: “Ze waren klaar om oversteek te maken op gammele rubberboot”

OostduinkerkeDe politie heeft donderdagmorgen maar liefst 80 transmigranten aangetroffen in de duinen van Oostduinkerke, klaar om de oversteek te maken richting het Verenigd Koninkrijk. Er werd ook een grote, maar niet-zeewaardige zodiac aangetroffen, evenals een rugzak met kilo’s speed en heroïne. Alle vluchtelingen, voornamelijk Vietnamezen, worden momenteel opgevangen in het commissariaat in Koksijde. Ze ondergaan ook een test op Covid-19.

  1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!