De huisbrouwerij van Koksijde werd officieel voor geopend verklaard.
Volledig scherm
De huisbrouwerij van Koksijde werd officieel voor geopend verklaard. © ©Sofhie Legein – Lokaal Bestuur Koksijde

Laat het bier maar vloeien: huisbrouwerij Sint-Idesbald opent officieel de deuren

In de middeleeuwse abdijhoeve Ten Bogaerde is huisbrouwerij Sint-Idesbald officieel geopend. 

 1. “Schrijnende taferelen, terwijl de kinderen er gewoon op staan kijken”: het verhaal van Eva (49), die als verpleegster in vluchtelingenkamp in Duinkerke werkt
  PREMIUM
  Varsenare

  “Schrijnen­de taferelen, terwijl de kinderen er gewoon op staan kijken”: het verhaal van Eva (49), die als verpleeg­ster in vluchtelin­gen­kamp in Duinkerke werkt

  Loopgravenvoeten, derdegraadsbrandwonden en huidaandoeningen allerhande. Het zijn vreselijke beelden die Eva Waes (49) uit Varsenare wekelijks voor ogen krijgt. Als verpleegster trekt ze elke woensdag vrijwillig naar een tentenkamp in Grande-Synthe om wonden te verzorgen. En dat terwijl ze met het chronische vermoeidheidssyndroom kampt. “Eenmaal aangekomen gaat de koffer van m’n auto open en werk ik aan de lopende band”, vertelt Eva, die een wanhopige oproep doet voor hulpgoederen.
 2. Grote vechtpartij tussen etnische groepen in Koksijds asielcentrum. Burgemeester: “Voorspel dat dit een slecht idee was”
  Koksijde

  Grote vechtpar­tij tussen etnische groepen in Koksijds asielcen­trum. Burgemees­ter: “Voorspel dat dit een slecht idee was”

  In het asielcentrum in Koksijde is woensdagavond een grote vechtpartij ontstaan. Daarbij viel één gewonde, die verzorgd moest worden in het ziekenhuis. De politie kwam massaal tussenbeide en arresteerde twee heethoofden. “Het bewijst nog maar eens dat dat een asielcentrum met 300 bewoners in Koksijde een slecht idee is, zoals ik al voorspelde. Er zitten daar sommigen met al een aardig strafrechtelijk palmares tussen”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB).