Uitreiking blauwe vlag bij surfclub Windekind in Oostduinkerke
Volledig scherm
Uitreiking blauwe vlag bij surfclub Windekind in Oostduinkerke © Benny Proot

Kwaliteitslabel Blue Flag is uitgereikt: “We belonen stranden, zwemvijvers en jachthavens die zich duurzaam inzetten”

KoksijdeBij surfclub Windekind in Oostduinkerke wappert alvast de Blue Flag. Daar vond de voorstelling van het project plaats. Die vlag toont aan dat er aandacht is voor educatie, waterkwaliteit en duurzaamheid. In totaal hangt ze op 34 plaatsen.

 1. Lekker eten, een gezellig terrasje en comfortabel overnachten: de toerist herontdekt de kust en het mag iets meer kosten
  PREMIUM
  Kust

  Lekker eten, een gezellig terrasje en comforta­bel overnach­ten: de toerist herontdekt de kust en het mag iets meer kosten

  Liefst 96 % van de bezoekers is heel tevreden na zijn verblijf aan zee. Dat blijkt uit de studie van het West-Vlaamse provinciebedrijf Westtoer. De toeristen zijn zo blij dat ze met plezier een flink stuk dieper in de geldbeugel tasten dan zes jaar geleden. Na een coronaterugval met liefst één miljoen kusttoeristen kiezen steeds meer mensen voor een verblijf aan zee. Zo ziet de ideale kustvakantie eruit.
 2. INTERVIEW. ‘Fietsverslaafde’ Jean-Pierre (72) inspireert je voor een vakantie op twee wielen: “Zadelpijn? Als je veel rijdt, heb je daar geen last van”
  PREMIUM
  Koksijde

  INTERVIEW. ‘Fietsver­slaaf­de’ Jean-Pier­re (72) inspireert je voor een vakantie op twee wielen: “Zadelpijn? Als je veel rijdt, heb je daar geen last van”

  Met een gemiddelde van 30.000 fietskilometer per jaar mag je Jean-Pierre Dolfen (72) uit Koksijde gerust ‘fietsverslaafd’ noemen. Vooral de lange afstanden kunnen hem boeien. Recent nog reed hij de Ronde van Lombardije: 227 kilometer in één dag met een pak hoogtemeters. Hoe begin je daar als ‘gewone sterveling’ aan? Jean-Pierre deelt zijn tips en tricks en inspireert met hapklare fietsuitstappen.