Nicholas Paelinck, korpschef van politiezone Westkust.
Volledig scherm
PREMIUM
Nicholas Paelinck, korpschef van politiezone Westkust. © BELGA

Korpschef is bezorgd over één van grootste politiedatabanken die offline gaat: “Het wordt heel moeilijk om onze job nog goed te doen”

WestkustEén van de grootste politiedatabanken van ons land gaat volgende woensdag definitief offline. En dat betekent dat de politie (even) wat minder informatie over u zal vinden. De federale politie beloofde een nieuwe databank, maar die is nog niet helemaal klaar. “We gaan nu letterlijk terug naar pen en papier ”, zegt Nicholas Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust.

 1. Studio 100 bevestigt nu officieel: “Samenwerking met Plopsa-topman Steve Van den Kerkhof beëindigd”

  Studio 100 bevestigt nu officieel: “Samenwer­king met Plop­sa-top­man Steve Van den Kerkhof beëindigd”

  Steve Van den Kerkhof (48) moet vertrekken als CEO van Plopsa. De topman was terechtgekomen in een maalstroom van beschuldigingen over een verziekte bedrijfscultuur. Zo werd hij beschuldigd van beledigingen, scheldpartijen en ‘strafmeetings’. Het personeel wordt momenteel samengeroepen en wacht op uitleg van de directie. Steve Van den Kerkhof reageert op zijn ontslag in een bericht op Facebook.
  De Panne
 2. Van tagliatelle tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditionele verse pasta maakt
  PREMIUM

  Van tagliatel­le tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditione­le verse pasta maakt

  Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94) en Anna Christiano (80) delen tips én recepten. Gebruik géén tomaat in deze saus met ossobuco, want anders proef je het vlees niet meer.”
 3. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.