Terreurverdachte Ismaïl A. woonde samen met zijn gezin in een van deze huizen, in een sociale woonwijk in Koksijde-Dorp.
Volledig scherm
Terreurverdachte Ismaïl A. woonde samen met zijn gezin in een van deze huizen, in een sociale woonwijk in Koksijde-Dorp. © Bart Boterman

Koksijdse terreurverdachte blijft in cel: man ontkent nog steeds elke betrokkenheid

KoksijdeEen 36-jarige Irakees uit Koksijde blijft twee maanden langer in de cel als terreurverdachte. Ismaïl A. blijft elke betrokkenheid ontkennen bij een aanslag die 16 jaar geleden plaatsvond aan een moskee in Bagdad.

 1. Vermeende terrorist uit Koksijde blijft betrokkenheid bij aanslag ontkennen: "Hij heeft geen idee hoe hij in dit dossier verzeild is geraakt”
  Koksijde

  Vermeende terrorist uit Koksijde blijft betrokken­heid bij aanslag ontkennen: "Hij heeft geen idee hoe hij in dit dossier verzeild is geraakt”

  Een 36-jarige Irakees uit Koksijde blijft nog een maand langer in de cel voor zijn vermeende betrokkenheid bij een aanslag, 16 jaar geleden bij een moskee in Bagdad. Ismaïl A. blijft ontkennen dat hij een terrorist is. “Er kan van alles misgelopen zijn met de vergaring van dat vermeend bewijsmateriaal”, stelt zijn advocate Nathalie ‘t Jampens.
 2. Vrouw van Koksijdse terreurverdachte (36) hoopt op snelle vrijlating, collega’s vallen uit de lucht: “Banden met Al-Qaida? Zou je hem niet nageven”
  PREMIUM
  Koksijde/Veurne

  Vrouw van Koksijdse terreurver­dach­te (36) hoopt op snelle vrijlating, collega’s vallen uit de lucht: “Banden met Al-Qaida? Zou je hem niet nageven”

  “Ismaïl is een modelcollega. Niets is te veel gevraagd en altijd komt hij werken met de glimlach. Hij spreekt vlot Nederlands en is goed ingeburgerd.” Collega’s bij de groendienst van Veurne hebben geen slecht woord te vertellen over de 36-jarige Irakees uit Koksijde die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een terreuraanslag. “Hij is zelfs vrij Westers ingesteld.” De vrouw en kinderen van Ismaïl A. hopen zelfs dat hun echtgenoot en papa binnen een maand al vrij komt. Of hoe iedereen uit z'n omgeving stomverbaasd is over het plotse terreurstatuut van de dertiger.
 1. Vingerafdruk op tape rond bom, maar Koksijdse terreurverdachte blijft betrokkenheid ontkennen: "Hij wil zelfs een test aan de leugendetector”
  Koksijde

  Vingeraf­druk op tape rond bom, maar Koksijdse terreurver­dach­te blijft betrokken­heid ontkennen: "Hij wil zelfs een test aan de leugende­tec­tor”

  Een 36-jarige Irakees uit Koksijde blijft twee maanden langer in de cel als terreurverdachte. Intussen wordt duidelijk dat een vingerafdruk van Ismaïl A. werd aangetroffen op de tape rond een bom en hij ook werd aangeduid als dader achter een aanslag bij een moskee in Bagdad. De man zelf ontkent dat met klem en wil zelfs een leugendetectortest ondergaan.