Terreurverdachte Ismaïl A. woonde samen met zijn gezin in een van deze huizen, in een sociale woonwijk in Koksijde-Dorp.
Volledig scherm
Terreurverdachte Ismaïl A. woonde samen met zijn gezin in een van deze huizen, in een sociale woonwijk in Koksijde-Dorp. © Bart Boterman

Koksijdse terreurverdachte blijft in cel: man ontkent nog steeds elke betrokkenheid

KoksijdeEen 36-jarige Irakees uit Koksijde blijft twee maanden langer in de cel als terreurverdachte. Ismaïl A. blijft elke betrokkenheid ontkennen bij een aanslag die 16 jaar geleden plaatsvond aan een moskee in Bagdad.

 1. Vingerafdruk op tape rond bom, maar Koksijdse terreurverdachte blijft betrokkenheid ontkennen: "Hij wil zelfs een test aan de leugendetector”
  Koksijde

  Vingeraf­druk op tape rond bom, maar Koksijdse terreurver­dach­te blijft betrokken­heid ontkennen: "Hij wil zelfs een test aan de leugende­tec­tor”

  Een 36-jarige Irakees uit Koksijde blijft twee maanden langer in de cel als terreurverdachte. Intussen wordt duidelijk dat een vingerafdruk van Ismaïl A. werd aangetroffen op de tape rond een bom en hij ook werd aangeduid als dader achter een aanslag bij een moskee in Bagdad. De man zelf ontkent dat met klem en wil zelfs een leugendetectortest ondergaan.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoorlog bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbeginnen op een onbekende locatie”
  PREMIUM
  Brugge/Diksmuide

  Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoor­log bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbegin­nen op een onbekende locatie”

  “Ik trok mijn beste kostuum aan en ging aanbellen bij cafébazen in Brugge, Roeselare en Torhout om mijn beste wijnen aan te prijzen. De oorlog had immers alles verwoest. We moesten ergens herbeginnen.” Jacques Feys (91) mag het nog meemaken: de 200ste verjaardag van zijn wijnhandel. Zijn familie begon ermee toen België nog niet eens bestond. Inmiddels staat er alweer opvolging klaar.
 1. Vrouw van Koksijdse terreurverdachte (36) hoopt op snelle vrijlating, collega’s vallen uit de lucht: “Banden met Al-Qaida? Zou je hem niet nageven”
  PREMIUM
  Koksijde/Veurne

  Vrouw van Koksijdse terreurver­dach­te (36) hoopt op snelle vrijlating, collega’s vallen uit de lucht: “Banden met Al-Qaida? Zou je hem niet nageven”

  “Ismaïl is een modelcollega. Niets is te veel gevraagd en altijd komt hij werken met de glimlach. Hij spreekt vlot Nederlands en is goed ingeburgerd.” Collega’s bij de groendienst van Veurne hebben geen slecht woord te vertellen over de 36-jarige Irakees uit Koksijde die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een terreuraanslag. “Hij is zelfs vrij Westers ingesteld.” De vrouw en kinderen van Ismaïl A. hopen zelfs dat hun echtgenoot en papa binnen een maand al vrij komt. Of hoe iedereen uit z'n omgeving stomverbaasd is over het plotse terreurstatuut van de dertiger.
 2. Leeft in Koksijde al jarenlang een terrorist onder de radar? Man (36) in cel voor 16 jaar oude aanslag in Bagdad
  Koksijde

  Leeft in Koksijde al jarenlang een terrorist onder de radar? Man (36) in cel voor 16 jaar oude aanslag in Bagdad

  Een 36-jarige Irakees uit Koksijde is aangehouden op verdenking van een terroristische moord in Bagdad. Dat bevestigt het federaal parket. De Irakees kwam jaren geleden samen met zijn gezin aan in ons land. Hoe is het mogelijk dat een vermeende terrorist jarenlang vredig aan de Belgisch kust leefde? Zelf beweert hij niks met de zaak te maken te hebben. Volgens de FBI is er wel degelijk bewijs.
 3. Vermeende terrorist uit Koksijde blijft betrokkenheid bij aanslag ontkennen: "Hij heeft geen idee hoe hij in dit dossier verzeild is geraakt”
  Koksijde

  Vermeende terrorist uit Koksijde blijft betrokken­heid bij aanslag ontkennen: "Hij heeft geen idee hoe hij in dit dossier verzeild is geraakt”

  Een 36-jarige Irakees uit Koksijde blijft nog een maand langer in de cel voor zijn vermeende betrokkenheid bij een aanslag, 16 jaar geleden bij een moskee in Bagdad. Ismaïl A. blijft ontkennen dat hij een terrorist is. “Er kan van alles misgelopen zijn met de vergaring van dat vermeend bewijsmateriaal”, stelt zijn advocate Nathalie ‘t Jampens.