Villa 'Castel Fiertel' in 2015 toen de gemeente het aankocht
Volledig scherm
Villa 'Castel Fiertel' in 2015 toen de gemeente het aankocht © Archief Benny Proot

Koksijde zal Villa Castel Fiertel bij abdijmuseum afbreken om er een nieuw bezoekerscentrum te bouwen

Villa Castel Fiertel, sinds 2015 het onthaal voor het abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde, wordt afgebroken. In de plaats investeert de gemeente in een nieuw bezoekerscentrum. Het gemeentebestuur telde 1,1 miljoen euro neer om Villa Castel Fiertel destijds aan te kopen.

1 reactie

 • Pieter Brys

  1 jaar geleden
  Ik had liever een restauratie gezien; of nee dan toch liever een voetpad aan de school van mijn dochter of heraanleg van onze straat, zodat ik geen Defender nodig heb ... prioriteiten zeker? Een gemiste kans is het zeker.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Strandbars trekken aan alarmbel en zien opmerkelijk fenomeen opduiken: “De frigoboxtoeristen zijn opnieuw uitgevonden”
  Play
  Kust

  Strandbars trekken aan alarmbel en zien opmerke­lijk fenomeen opduiken: “De frigobox­toe­ris­ten zijn opnieuw uitgevon­den”

  De strandbarhouders aan onze kust hebben er een slechte start van de paasvakantie opzitten. Het verhuren van de ligzetels en aanbieden van takeaway weegt niet op tegen het verbod op alcoholverkoop en terrassen. Rendabel is het voorlopig allerminst. Met lede ogen zien ze bovendien aan hoe dagjestoeristen gepakt en gezakt met een frigobox genieten op het strand. “De terrassen moeten weer open”, roepen de uitbaters op.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil