Meer dan veertig procent van de inwoners van Koksijde is ouder dan 65 jaar, wat meteen de hoge vaccinatiegraad verklaart
Volledig scherm
Meer dan veertig procent van de inwoners van Koksijde is ouder dan 65 jaar, wat meteen de hoge vaccinatiegraad verklaart © Benny Proot

Koksijde spant de kroon met vaccinatiegraad van ruim 33 procent: “Met dank aan onze oudere bevolking”

KoksijdeVoor de hoogste vaccinatiegraad van Vlaanderen moet je in Koksijde zijn. Daar heeft 33,31 procent van de inwoners op zijn minst al één prikje gekregen, zo leren de cijfers van www.laatjevaccineren.be. Naar een verklaring is het niet ver zoeken: de kustgemeente telt de oudste bevolking van het land en net die groep komt als eerste aan de beurt. “Iedereen snakt naar die vrijheid”, reageert Paula Thijs, voorzitter van de lokale OKRA-afdeling.

 1. Man (24) richt voor 50.000 euro schade aan in huurappartement en bedreigt politie: “Ik ga jullie met een mes in de buik steken”
  Nieuwpoort

  Man (24) richt voor 50.000 euro schade aan in huurappar­te­ment en bedreigt politie: “Ik ga jullie met een mes in de buik steken”

  Een 24-jarige uit Nieuwpoort riskeert 6 maanden cel, omdat hij zijn huurappartement in de Marktstraat volledig kort en klein sloeg en de politie ernstig bedreigde. Hij verbrijzelde alle ramen, deuren, kasten en rukte zelfs radiatoren en de verwarmingsketel los. Het water sijpelde door het plafond en verlichtingsarmaturen binnen in ondergelegen appartementen.
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten