Meer dan veertig procent van de inwoners van Koksijde is ouder dan 65 jaar, wat meteen de hoge vaccinatiegraad verklaart
Volledig scherm
Meer dan veertig procent van de inwoners van Koksijde is ouder dan 65 jaar, wat meteen de hoge vaccinatiegraad verklaart © Benny Proot

Koksijde spant de kroon met vaccinatiegraad van ruim 33 procent: “Met dank aan onze oudere bevolking”

KoksijdeVoor de hoogste vaccinatiegraad van Vlaanderen moet je in Koksijde zijn. Daar heeft 33,31 procent van de inwoners op zijn minst al één prikje gekregen, zo leren de cijfers van www.laatjevaccineren.be. Naar een verklaring is het niet ver zoeken: de kustgemeente telt de oudste bevolking van het land en net die groep komt als eerste aan de beurt. “Iedereen snakt naar die vrijheid”, reageert Paula Thijs, voorzitter van de lokale OKRA-afdeling.

 1. REEKS. Onze 7 terrastips voor het beste uitzicht aan de kust
  PREMIUM
  Kust

  REEKS. Onze 7 terrastips voor het beste uitzicht aan de kust

  Waar beter vertoeven in eigen land dan aan zee? Nu de terrassen weer open zijn, is een uitstapje richting kust nóg aantrekkelijker. Maar op welk terras heb je nu het mooiste uitzicht? Of waar vind ik een speciale sfeer? Wij trokken met onze fotograaf op pad en zoeken de komende weken de leukste terrasjes uit in onze buurt. Deze week: van Knokke tot De Panne. Meer mooie terrassen, vind je in ons dossier Tournée Générale.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek