Chris Broeckaert (rechts) in gesprek met koningin Paola precies tien jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Broeckaert (rechts) in gesprek met koningin Paola precies tien jaar geleden. © GUS

Kleuterjuf die zelfs koningin Paola wist te charmeren, verliest strijd tegen kanker: “Chris was een creatieve duizendpoot”

KoksijdeOp de vooravond van haar pensioen als leerkracht en beleidsondersteuner bij het gemeenteonderwijs in Koksijde heeft Chris Broeckaert (63) uit De Panne de strijd tegen kanker verloren. Ze was veel meer dan een kleuterjuf. Zelfs koningin Paola zocht haar tien jaar geleden op in de school in Oostduinkerke, waar Chris vol enthousiasme praatte over hoe ze kleuters zelfstandig leerde werken. “We hebben haar niet genoeg kunnen bedanken”, reageert Piet Goddaer (Ozark Henry). Een portret.

 1. Korpschef wil manschappen al vaccineren in februari: “Ook zij staan dagelijks in vuurlinie Covid-19"
  Koksijde

  Korpschef wil manschap­pen al vaccineren in februari: “Ook zij staan dagelijks in vuurlinie Covid-19"

  “Laat de politiemensen die dagelijks in de vuurlinie staan ook al vanaf februari vaccineren, net al het zorgpersoneel.” Dat zegt Nicholas Paelinck, de korpschef van de lokale politie Westkust en voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie. “De politie is de voorbije maanden stiefmoederlijk behandeld geweest. Maar net als het zorgpersoneel zijn zij een hoeksteen in het bestrijden van Covid-19.”
 2. Hoteluitbater doet duidelijke oproep: “Kom deze winter naar de kust, er is genoeg te beleven én het is veilig”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Hoteluitba­ter doet duidelijke oproep: “Kom deze winter naar de kust, er is genoeg te beleven én het is veilig”

  “Ja, wij blijven open, ook al raken we maar nipt uit de kosten. Kom dus zéker naar de kust.” Terwijl de meeste Ibis-hotels in Vlaanderen gesloten blijven, blijven de vestiging aan zee gasten ontvangen. Volgens Wim Maervoet van Ibis Knokke-Heist is er in de kustgemeente - waar nog de helft van alle hotels open is - meer dan genoeg te beleven. Dat beamen ze bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist, meer zelfs. “We blikken tevreden terug op de voorbije maanden.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken