Het was een bijzonder blij weerzien tussen Joost Van Hyfte en zijn vroegere leraar Nederlands.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was een bijzonder blij weerzien tussen Joost Van Hyfte en zijn vroegere leraar Nederlands. © Kristof Vereecke

Joost Van Hyfte en de leraar Nederlands die hem op de hotelschool de liefde voor het podium bijbracht: “Wij waren krapuul in een schoon kostuum”

Zelzate/VeurneJoost Van Hyfte bombardeerde zich ooit tot de enige comedian van Vlaanderen die kan koken door er drie succesvolle zaalshows rond te bouwen. De ene passie werd hem ingelepeld achter het fornuis op hotelschool Ter Duinen in Koksijde, de andere door zijn toenmalige leraar Nederlands Eddy Parret. “Mijnheer Parret nam ons na school mee naar Shakespeare en het theater. Tijdens de schooluren organiseerde hij improvisatie-oefeningen. Daar heb ik de eerste keer gedacht: misschien moet ik van al dat zeveren mijn beroep wel maken.”

  1. Vastgoedmarkt aan de kust koelt af na de coronastormloop, appartement met zeezicht blijft meest in trek
    Kust

    Vastgoed­markt aan de kust koelt af na de coro­nastorm­loop, apparte­ment met zeezicht blijft meest in trek

    Appartementen aan de kust worden niet langer duurder. In het laatste kwartaal van 2022 daalde de gemiddelde prijs van een appartement in de kustgemeenten met 0,67 procent. Dat blijkt uit cijfers van vastgoeddataplatform Realo. In Oostende werden de appartementen vorig jaar gemiddeld 1 procent duurder. Toch is er volgens vastgoedmakelaars een groot verschil tussen appartementen met of zonder zeezicht. “Het aanbod is beperkt waardoor de prijs nog altijd stijgt op deze locaties.”