Jan Sengers overleed na een ongeval met zijn motorfiets in Veurne.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Sengers overleed na een ongeval met zijn motorfiets in Veurne. © Siebe De Voogt/Mathias Mariën

Jan (60) sterft bij tragisch motorongeval: “Samen met mama wou hij na hun pensioen de wereld rondvaren”

Koksijde/VeurneEen tragisch verkeersongeval met zijn motorfiets heeft afgelopen weekend het leven gekost aan de 60-jarige Jan Sengers uit Koksijde. De zestiger kwam met zijn motor onder een tractor terecht en overleed ter plaatse. De verslagenheid bij zijn familie is groot. “Hij was de beste papa en liefste man. Hij had nog zoveel plannen”, vertelt zijn zoon Robbe.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Bieren waarvan de naam je even doet glimlachen: “Dulle Teve is een scheldnaam voor een vervelende vrouw”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Bieren waarvan de naam je even doet glimlachen: “Dulle Teve is een scheldnaam voor een vervelende vrouw”

  Het lijkt erop dat elke zichzelf respecterende brouwerij tegenwoordig een biertje in het assortiment heeft met een gekke naam. Hete Klinke, Femme Fatale, De Dulle Teve, vaak is er een link met een vrouw, maar er zijn ook andere onderwerpen waarmee de spot wordt gedreven. De flesjes hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht, zoveel is zeker. De vraag is echter of het bier ook lekker is? We stellen er hieronder enkele voor.
 3. INTERVIEW. Drie partijen laten licht schijnen op de droogte: “Situatie is ernstig maar nog niet rampzalig”
  PREMIUM
  Westkust, Westhoek

  INTERVIEW. Drie partijen laten licht schijnen op de droogte: “Situatie is ernstig maar nog niet rampzalig”

  Het zomerse en vooral droge weer blijft aanhouden. Moeten we ons zorgen maken over de gevolgen voor de natuur? Zal het drinkwater uit de kraan blijven stromen? Wij zochten antwoorden bij drie partijen. De Vlaamse Milieumaatschappij houdt de waterlopen in het oog, Aquaduin produceert drinkwater en Veurne lanceert net vandaag een inventieve manier om extra water te genereren.
 1. Trekker uitgebrand op terrein ruitertornooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichterlaaie”
  Lichtervelde/Leke/Klemskerke

  Trekker uitgebrand op terrein ruitertor­nooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichter­laaie”

  Langs de Grietestraat in Lichtervelde, op de grens met Torhout, is woensdagmorgen een vrachtwagen uitgebrand. Dat gebeurde op het terrein waar de voorbije twee weekends een ruitertornooi plaatsvond. “Er was niks tegen te beginnen”, zegt chauffeur Geert Germonpré uit Leke. “Het enige wat we konden doen, was ons uit de voeten maken.”