Brasserie Rubens op de Zeedijk in Oostduinkerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Brasserie Rubens op de Zeedijk in Oostduinkerke. © Google Street View

Horecazaken Rubens en Da Vinci voor 5.700 euro bestolen: “Te toevallig... Werden we gevolgd?”

Oostduinkerke/NieuwpoortDe uitbaters van de Oostduinkerkse horecazaken Rubens op de Zeedijk en Da Vinci in de Leopold II-laan zijn voor 5.700 euro bestolen. Iemand ontvreemdde het bedrag, namelijk de recette van twee dagen van beide zaken, uit de wagen van uitbater Peter Roose (49) en zijn echtgenote. De auto stond op de oprit van hun woning in Nieuwpoort. “De dader moet meer geweten hebben”, stelt Peter, die niet voor het eerst slachtoffer is van een dief.

 1. Directeur hotelschool Ter Duinen wordt volgend jaar ook... pastoor: “Als kind al gefascineerd door het ambt”
  PREMIUM
  Koksijde, Brugge, Oostende

  Directeur hotel­school Ter Duinen wordt volgend jaar ook... pastoor: “Als kind al gefasci­neerd door het ambt”

  Hotelschool Ter Duinen in Koksijde blaast dit jaar 75 kaarsjes uit, maar directeur Peter Verbeke (55) uit Brugge heeft nog meer redenen om te vieren. Vanaf volgend jaar mag hij zich pastoor van de pastorale eenheid Ster der Zee in Koksijde noemen. “Als directeur van de hotelschool ben ik al dagelijks in Koksijde, waardoor ik er ook veel mensen ken. Waarom zou ik die job niet kunnen combineren met het priesterschap?”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.