Zo kan de basis van Koksijde eruit zien. Foto: bedrijventerrein
Volledig scherm
PREMIUM
Zo kan de basis van Koksijde eruit zien. Foto: bedrijventerrein © Gemeente Koksijde/Provincie

Hoe ver staat het met de toekomst van de Koksijdse luchtmachtbasis na 10 jaar onderhandelen? “De administratie moet achter de rug zijn wanneer de laatste militairen vertrokken zijn”

KoksijdeDe ontwikkeling van de luchtmachtbasis in Koksijde: in november buigen de provincie en diverse betrokkenen zich over het voorontwerp. Het dossier ‘viert’ in 2022 zijn tiende verjaardag en nog is de gemeente geen eigenaar van het terrein van 400 hectare. Waarom duurt dat allemaal zo lang en hoe zit het nu met de plannen? Schepen en oud-gedeputeerde Guido Decorte (LB) schept duidelijkheid.

  1. Dood Bernard ‘Bruyntje’ Debruyne (57) dompelt paardenvissers opnieuw in diepe rouw: “Van zodra een garnaal de kop opstak, ging hij op zee, 38 jaar lang”
    PREMIUM
    Koksijde

    Dood Bernard ‘Bruyntje’ Debruyne (57) dompelt paardenvis­sers opnieuw in diepe rouw: “Van zodra een garnaal de kop opstak, ging hij op zee, 38 jaar lang”

    De Oostduinkerkse paardenvissers moeten na Johan Vanmassenhove vorige maand opnieuw afscheid nemen van een collega. Bernard Debruyne (57) is overleden aan kanker. Net voor de zomer kreeg hij de titel van ereburger van de gemeente Koksijde. Hij kocht ook nog een nieuw paard, in de hoop er ooit mee te kunnen rijden. Het heeft niet mogen zijn. “Ik hoor het hem nog zo zeggen: ‘als het alleen voor de show is, dan mogen ze geen paardenvisser worden’”, vertelt Eddy D’hulster.