Lachende gezichten in Oostende in 2018, tijdens België-Brazilie. Een EK-dorp zit er dit jaar niet in, maar de ontlading bij een Europese titel zou enorm zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Lachende gezichten in Oostende in 2018, tijdens België-Brazilie. Een EK-dorp zit er dit jaar niet in, maar de ontlading bij een Europese titel zou enorm zijn. © Benny Proot

Hier zie je Lukaku straks scoren en de Duivels Europees Kampioen worden: zeven voetbalgekke locaties in de regio Oostende en aan de Westkust

KoksijdeDe tijd van voorbereiding en oefenwedstrijden is voorbij. Vandaag start het Europees Kampioenschap Voetbal en staat onze ‘gouden generatie’ Rode Duivels voor het misschien wel belangrijkste tornooi uit hun carrière. Grote EK-dorpen zijn in de staart van de pandemie nog uit den boze, maar er waren nooit meer leuke locaties waar je van een bloedrode Jupiler of een ander aperitief van de wedstrijd kan genieten. Twijfel je nog? Dan bieden wij redding. Laat de bal maar rollen...

 1. Bouw van allereerste zeeboerderij start dit najaar: “We kijken al uit naar de Belgische mosselen in onze winkelrekken”
  PREMIUM
  Nieuwpoort/Koksijde

  Bouw van allereer­ste zeeboerde­rij start dit najaar: “We kijken al uit naar de Belgische mosselen in onze winkelrek­ken”

  Colruyt Group heeft heel wat bedrijven rond zich verzameld om de voor ons land eerste zeeboerderij voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde vorm te geven. In de eerstkomende weken zullen 16 boeien een deel van de zone afbakenen. Het Nieuwpoortse stadsbestuur procedeert wel nog tegen het project dat eind vorig jaar de nodige vergunningen kreeg. Maar brengt dat het project in gevaar en wanneer mogen we die Belgische mosselen verwachten?
 2. Liefst 56 liter per vierkante meter in Nieuwpoort, wolkbreuk zet straten, kelders en garages blank: “Nog nooit meegemaakt”
  Play

  Liefst 56 liter per vierkante meter in Nieuwpoort, wolkbreuk zet straten, kelders en garages blank: “Nog nooit meegemaakt”

  De kustgemeente Nieuwpoort kreeg maandagochtend af te rekenen met een zware wolkbreuk. Verschillende straten kwamen blank te staan waardoor her en der enkele kelders en garages onder water liepen. “Nog nooit meegemaakt in de 15 jaar ik hier woon”, getuigt bewoonster van een getroffen wijk. Ook op campings Kompas en Dunepark was er wateroverlast en in de supermarkt Aldi was het poetsen geblazen.