In Blankenberge kon je van bliksem genieten, maar in Koksijde waaiden verschillende bomen om.
Volledig scherm
In Blankenberge kon je van bliksem genieten, maar in Koksijde waaiden verschillende bomen om. © Lokale politie Blankenberge-Zuienkerke (foto Stijn Brands) / Gemeente Koksijde

Hevig onweer en windhoos aan de Westkust: tientallen oproepen voor omgewaaide bomen, rampenplan in Koksijde

Een hevig onweer heeft gisterenavond aan de Westkust heel wat stormschade veroorzaakt. Er was ook sprake van een windhoos, die een spoor van vernieling heeft achtergelaten. Tientallen bomen waaiden om op de weg en in Koksijde werd zelfs het rampenplan afgekondigd. “Er zijn meer dan dertig oproepen tegelijk binnengekomen. De burgemeester heeft de coördinatie op zich genomen. Er is enkel voorlopig enkel weet van materiële schade”, zegt woordvoerster Ilse Chamon van de gemeente Koksijde.  

15 reacties

 • F. Madou

  3 jaar geleden
  Top of de bil, zondag avond kwam Frank Deboosere in de avondweerbericht mooi uitleggen welk weer we zondag hadden gehad bewolkt, met fijne motregen voor gans de dag aan de kust, en ik die dacht dat de weerman het weer voorspelde voordat het weer aankomt, nochtans zaterdag was dat een heel andere voorspelling.
 • joseph Leysen

  3 jaar geleden
  Het is allemaal veel beter in de buurlanden. Wat kan jullie nog tegenhouden om te verhuizen? Doen.
 • Johan hendrickx

  3 jaar geleden
  Nooit leuk een paar pannen weg of een omgewaaide boom maar, als je dat vergelijkt met wat er in Japan voorbij geraasd is enkele dagen geleden, dan is dit maar slappe kost! Hier bij ons wordt er nogal vlug over een 'ramp' gesproken..
 • roger boons

  3 jaar geleden
  volg weerbericht op knmi veel betrouwbaarder - bij kmi weten ze enkel wat er gaat gebeuren als het aan het gebeuren is . kunst …..
 • Diederik Santini

  3 jaar geleden
  Bij ons in ieper heeft hey ook lelijk huis gehouden, nog niets gehoord van schade.