In Blankenberge kon je van bliksem genieten, maar in Koksijde waaiden verschillende bomen om.
Volledig scherm
In Blankenberge kon je van bliksem genieten, maar in Koksijde waaiden verschillende bomen om. © Lokale politie Blankenberge-Zuienkerke (foto Stijn Brands) / Gemeente Koksijde

Hevig onweer en windhoos aan de Westkust: tientallen oproepen voor omgewaaide bomen, rampenplan in Koksijde

Een hevig onweer heeft gisterenavond aan de Westkust heel wat stormschade veroorzaakt. Er was ook sprake van een windhoos, die een spoor van vernieling heeft achtergelaten. Tientallen bomen waaiden om op de weg en in Koksijde werd zelfs het rampenplan afgekondigd. “Er zijn meer dan dertig oproepen tegelijk binnengekomen. De burgemeester heeft de coördinatie op zich genomen. Er is enkel voorlopig enkel weet van materiële schade”, zegt woordvoerster Ilse Chamon van de gemeente Koksijde.  

15 reacties

 • F. Madou

  3 jaar geleden
  Top of de bil, zondag avond kwam Frank Deboosere in de avondweerbericht mooi uitleggen welk weer we zondag hadden gehad bewolkt, met fijne motregen voor gans de dag aan de kust, en ik die dacht dat de weerman het weer voorspelde voordat het weer aankomt, nochtans zaterdag was dat een heel andere voorspelling.
 • joseph Leysen

  3 jaar geleden
  Het is allemaal veel beter in de buurlanden. Wat kan jullie nog tegenhouden om te verhuizen? Doen.
 • Johan hendrickx

  3 jaar geleden
  Nooit leuk een paar pannen weg of een omgewaaide boom maar, als je dat vergelijkt met wat er in Japan voorbij geraasd is enkele dagen geleden, dan is dit maar slappe kost! Hier bij ons wordt er nogal vlug over een 'ramp' gesproken..
 • roger boons

  3 jaar geleden
  volg weerbericht op knmi veel betrouwbaarder - bij kmi weten ze enkel wat er gaat gebeuren als het aan het gebeuren is . kunst …..
 • Diederik Santini

  3 jaar geleden
  Bij ons in ieper heeft hey ook lelijk huis gehouden, nog niets gehoord van schade.
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 1. Tiener krijgt twee jaar voorwaardelijk voor gewapende overval op nachtwinkel
  Oostkamp/Middelkerke

  Tiener krijgt twee jaar voorwaarde­lijk voor gewapende overval op nachtwin­kel

  Een 18-jarige man uit Oostkamp is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor diefstal met geweld, afpersing en bedreiging. Bij een gewapende overval op een nachtwinkel maakte Ryan C. in Middelkerke een fles rode wijn en twee pakjes sigaretten buit. Het openbaar ministerie had drie jaar gevangenisstraf gevorderd, deels met probatie-uitstel.