Ook apothekeres Nicole Willaert van Idesmedica in Sint-Idesbald kreeg beklaagde Diego V. over de vloer (archiefbeeld).
Volledig scherm
Ook apothekeres Nicole Willaert van Idesmedica in Sint-Idesbald kreeg beklaagde Diego V. over de vloer (archiefbeeld). © Benny Proot

Heroïneverslaafde veelpleger riskeert alweer 38 maanden opsluiting na overval en inbraak op apothekers

Sint-IdesbaldDe 32-jarige heroïneverslaafde veelpleger Diego V. riskeert een celstraf van 38 maanden voor onder meer een overval op een apotheek en een inbraak in een andere apotheek, beide in Sint-Idesbald (Koksijde). Hij was op zoek naar cashgeld en fentanylpleisters. De man stapelde al meer dan tien jaar celstraf op door tal van misdrijven in het verleden. “Een mooie erelijst”, sprak de rechter cynisch. “Weet je dat je van drugs onnozel wordt?”

 1. “35 jaar na zijn overlijden hangen we skelet potvis Valentijn aan plafond”: eerste steen vernieuwd Visserijmuseum gelegd
  PREMIUM
  Koksijde

  “35 jaar na zijn overlijden hangen we skelet potvis Valentijn aan plafond”: eerste steen vernieuwd Visserijmu­se­um gelegd

  Op 12 februari 1989 spoelde een potvis aan op het strand van Sint-André in Koksijde. Gezien de datum werd die Valentijn gedoopt. Op 14 februari 2024 geeft de kustgemeente hem een nieuw leven in het Visserijmuseum in Oostduinkerke. De eerste steen voor die extra vleugel is vandaag gelegd. Er komt op de site ook een kooktheater en een museumdepot. En er zijn zelfs vaarplannen.
 2. Chef-kok Elien Verhulst van restaurant Vlass is finalist Pierre Wynants Trophy 2022: “Het worden boeiende weken met veel trainen en testen”
  Middelkerke

  Chef-kok Elien Verhulst van restaurant Vlass is finalist Pierre Wynants Trophy 2022: “Het worden boeiende weken met veel trainen en testen”

  Na de titel te krijgen van Compagnon de la Toque Blanche van de Orde van de 33 Meesterkoks eerder dit jaar, mag chef-kok Elien Verhulst (24) van restaurant Vlass zich finalist noemen van de prestigieuze culinaire wedstrijd Pierre Wynants Trophy 2022. Op woensdag 23 november neemt ze het in Flanders Expo in Gent op tegen vier andere gedreven chefs. “Dit is pas mijn tweede culinaire wedstrijd en ben heel blij de finale te hebben gehaald”, zegt Elien.
 1. ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke zijn donderdag vrienden en familie van slachtoffer Mihael Parrent (37) komen getuigen. Ze beschreven de Oostendenaar als een zorgzame man en vader, maar gingen ook z’n problemen niet uit de weg. De kennissen van Alain Deltrude (48) en Julien Butera (33) probeerden vooral het slechte beeld van beide beschuldigden te nuanceren. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 2. ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlijke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlij­ke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke hebben de burgerlijke partijen hun pleidooi gehouden. De advocaten van de nabestaanden zetten vooral de gruwel van de feiten in de verf. “Mihael Parrent is op een beestachtige manier om het leven gekomen”, klonk het. “Hij had 32 snijwonden, 31 steekwonden en 17 schrammen.” Eerder op de dag maakte de jury nog kennis met de triestige jeugd van Romuald Verburgh. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.