Het vijfjarige jongetje Artin dat verdronk tijdens de oversteek naar Engeland en een overzichtsbeeld van de reddingsactie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vijfjarige jongetje Artin dat verdronk tijdens de oversteek naar Engeland en een overzichtsbeeld van de reddingsactie. © © Joost De Bock/Basis Koksijde/Stephanie De Maesschalck

Helipilote Valerie (40), zelf mama van twee, getuigt over ramp op Noordzee: “Als je achteraf hoort dat er kinderen van 5 en 8 gestorven zijn, is dat erg slikken”

Koksijde/Duinkerke“Hij speelde vorige week zaterdag in zijn te grote rubberen botjes in het bos van Puythouck in de modder. Artin bracht pret en hoop. Vorige nacht is Artin verdronken, ergens in het kleine stukje zee tussen Loon-Plage en Engeland.” Het was gisteren een randverhaal in alle hectiek rond de coronamaatregelen, maar twee kinderen van 5 en 8, een baby, een man en een vrouw zijn gisteren om het leven gekomen toen ze samen met 15 anderen de oversteek wilden maken naar Engeland, vanuit het Franse Loon-Plage. Amper enkele kilometers van onze grens. Dokter Stephanie De Maesschalk uit Poperinge sprak afgelopen zomer met het gezin van Artin. En Valerie Verkeyn (40), zelf mama van twee kinderen, was gisteren pilote van de reddingsheli NH-90 die deelnam aan de reddingsoperatie. 

 1. Wil jij een windmolenpark op 11 kilometer van de kust? Geef vanavond online je mening
  de panne

  Wil jij een windmolen­park op 11 kilometer van de kust? Geef vanavond online je mening

  De Westkustburgemeesters van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort zijn ongerust over het plan om in Frankrijk, op 11 kilometer van de kust, een windmolenpark te bouwen. Vanavond kan ook jij hierover je mening geven tijdens een online event. Burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) zal daarop de tegenargumenten op tafel gooien. “Er wordt geen rekening gehouden met de hinder voor de Belgische stranden.”
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
  Play
  Club Flo

  Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"