Het asielcentrum  in de Robert Vandammestraat in Koksijde
Volledig scherm
Het asielcentrum in de Robert Vandammestraat in Koksijde © Benny Proot

Grote vechtpartij tussen etnische groepen in Koksijds asielcentrum. Burgemeester: “Voorspelde al dat dit een slecht idee was”

KoksijdeIn het asielcentrum in Koksijde is woensdagavond een grote vechtpartij ontstaan. Daarbij viel één gewonde, die verzorgd moest worden in het ziekenhuis. De politie kwam massaal tussenbeide en arresteerde twee heethoofden. “Het bewijst nog maar eens dat dat een asielcentrum met 300 bewoners in Koksijde een slecht idee is, zoals ik al voorspelde. Er zitten daar sommigen met al een aardig strafrechtelijk palmares tussen”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB).

  1. “Zou ik ooit oma geworden zijn? Ik vraag het me vaak af”: mama’s Dorine (58), Ann (57) en Ann (54) steken samen het licht aan voor hun overleden kind
    PREMIUM
    Veurne

    “Zou ik ooit oma geworden zijn? Ik vraag het me vaak af”: mama’s Dorine (58), Ann (57) en Ann (54) steken samen het licht aan voor hun overleden kind

    Zou Kevin al een vaste relatie hebben, getrouwd zijn of kindjes hebben? Het blijven voor Dorine Bonte (58) uit Veurne altijd onbeantwoorde vragen, want vijf jaar geleden moest ze plots afscheid nemen van haar 27-jarige zoon die het leven liet na een werkongeval. Samen met Ann Duyck (54) en Ann Nowé (57), die ook hun kind verloren, organiseert ze binnenkort voor het eerst Wereldlichtjesdag in Veurne. “We kunnen hen alleen maar herinneren hoe graag we hen ook in onze armen willen sluiten”, weet het trio maar al te goed.