Julius Persoone en Timon Michiels maakten een 'vleespraline'.
Volledig scherm
Julius Persoone en Timon Michiels maakten een 'vleespraline'. © Tribe Agency Brussel

Gewaagd: sterrenchef en topchocolatier maken samen praline met een vleessmaak

KoksijdeWat gebeurt er als je twee ambitieuze twintigers laat samenwerken? Voor Timon Michiels van sterrenrestaurant Carcasse in Koksijde en Julius Persoone van The Chocolate Line in Brugge betekent dat een nieuwe praline met gerookt spek.

 1. Bart na 33 jaar op pensioen als rusthuisdirecteur: “Eerste leek na de zusters en dan nog een man”
  PREMIUM

  Bart na 33 jaar op pensioen als rusthuisdi­rec­teur: “Eerste leek na de zusters en dan nog een man”

  Bart Depelchin (65) uit Jabbeke gaat vrijdag na 33 jaar op pensioen als directeur van het woonzorgcentrum Ten Anker in Nieuwpoort. Zijn opvolgster Els Vermet (48) omschrijft hem als een manager met een warm hart. Bart was in de wieg gelegd voor de functie en dat mag je letterlijk nemen. Hij werd namelijk geboren in het moederhuis dat vroeger op de site van Ten Anker stond. Een terugblik.
  Nieuwpoort
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.