Het Snelle Respons Team van de politie Westkust, in een nieuw uniform.
Volledig scherm
Het Snelle Respons Team van de politie Westkust, in een nieuw uniform. © PZ Westkust

Gespecialiseerd interventieteam van politie Westkust krijgt make-over

Het Snelle Respons Team (SRT) van de politie Westkust is sinds dit zomerseizoen uitgerust met een nieuw, herkenbaarder uniform, veel herkenbaarder dan voordien. “Het SRT-team kan onmiddellijk handelen bij gevaarlijke situaties waarbij de veiligheid van de burgers of collega’s in gevaar is. Herkenbaarheid is een must”, zegt Ine Deburchgraeve, woordvoerster van de politie Westkust. 

 1. Autoliefhebber en rallyrijder (71) ziet zijn zeldzame Lotus uit 1967 uitbranden: “Mijn zoon en ik konden tijdig ontsnappen, maar tienduizenden euro is in vlammen opgegaan”
  PREMIUM
  Koksijde/Veurne

  Autolief­heb­ber en rallyrij­der (71) ziet zijn zeldzame Lotus uit 1967 uitbranden: “Mijn zoon en ik konden tijdig ontsnappen, maar tienduizen­den euro is in vlammen opgegaan”

  Ronny Venus (71) uit Koksijde, uitbater van restaurant De Huifkar, heeft noodgedwongen moeten toekijken hoe zijn zeldzame Lotus Elan uit 1967 volledig uitbrandde tijdens een testrit. “Samen met mijn zoon heb ik dagen gewerkt aan deze historische sportkar. Alles samen is er zeker zo’n 60.000 euro in geïnvesteerd", zegt de fervente autoliefhebber en rallyrijder. “Maar we hebben geluk dat we heelhuids uit de wagen zijn geraakt.”
 2. William De Bondt (53) krijgt 25 jaar cel voor moord op Isabelle Deschodt (39)
  PREMIUM

  William De Bondt (53) krijgt 25 jaar cel voor moord op Isabelle Deschodt (39)

  De volksjury op het Brugse assisenhof heeft William De Bondt (59) vrijdagavond schuldig bevonden aan moord met voorbedachte rade op zijn partner Isabelle Deschodt (39), op 18 juli 2017. De man schoot de vrouw moedwillig in de hartstreek met het oogmerk om haar te doden, luidde het oordeel. De jury motiveerde het oordeel grondig en zag geen enkele reden om aan te nemen dat het vuurwapen per ongeluk af ging. Hij werd tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld.
 1. “Sterrengerechten in een box. Wie had dat ooit gedacht?” Na 40 jaar achter het fornuis waagt topchef Stéphane Buyens zich aan takeaway
  PREMIUM
  De Panne

  “Sterrenge­rech­ten in een box. Wie had dat ooit gedacht?” Na 40 jaar achter het fornuis waagt topchef Stéphane Buyens zich aan takeaway

  Topchef Stéphane Buyens (60) van hostellerie Le Fox in De Panne start met takeaway, net zoals ondertussen ruim 2.000 uitbaters die we op HLN hebben gebundeld onder de noemer ‘Help de horeca’. Buyens heeft twee sterren in de Michelingids, dus ligt ook het niveau voor de afhaalservice hoog. Hij start dit weekend. “Had je mij vorig jaar gezegd dat ik met een afhaalservice zou starten, ik had je zot verklaard.” Ook benieuwd wat zo’n tweesterrengerecht in een At Home-box dan voorstelt?
 2. ASSISEN. Wapendeskundige maakt komaf met verhaal van beschuldigde: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wapendes­kun­di­ge maakt komaf met verhaal van beschuldig­de: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”

  Het gewicht van meer dan een halve emmer water was volgens wapendeskundige Erik De Durpel nodig om de trekker van de antieke revolver van William De Bondt (53) over te halen. Net zoals de wetsdokters maakte hij tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof dan ook komaf met het verhaal van een ongeval. “De trekkerweerstand was dermate groot dat een accidenteel afgaan van het schot uitgesloten is", klonk het.
 3. ASSISEN. Wetsgeneesheer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wetsgenees­heer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”

  In het Brugse assisenhof is wetsdokter Jan Bolt zijn getuigenis komen afleggen. De arts kreeg dinsdag flink wat kritiek van z'n collega Werner Jacobs, omdat hij eerst een steekwonde weerhield als doodsoorzaak van Isabelle Deschodt (39). “Geneeskunde van 1920 en niet van 2020", sneerde die laatste. Bolt sprak zelf nooit van een fout. “Zelfs bij de tweede autopsie heb ik drie uur naar dat kogeltje moeten zoeken.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump