Op zijn gezegende leeftijd van 101 jaar wat genieten van de zon in de tuin: meer moet dat nu niet meer zijn voor Gaston.
Volledig scherm
Op zijn gezegende leeftijd van 101 jaar wat genieten van de zon in de tuin: meer moet dat nu niet meer zijn voor Gaston. © JHM

Gaston (101) staat rijbewijs spontaan af voor hij naar politierechtbank gaat: “Het doet pijn, maar het is mooi geweest”

De 101-jarige Gaston Bruynooghe uit Oostduinkerke moest zich deze ochtend voor de tweede keer in zijn leven verantwoorden bij de politierechter in Veurne nadat hij een spiegel van een auto afreed. Vier jaar geleden verdedigde hij zichzelf nog vol passie én mocht hij zijn rijbewijs houden. Vandaag berustte hij in zijn zaak. “Ik heb mijn rijbewijs enkele weken geleden zélf ingeleverd. Het doet pijn, maar ik ben slim genoeg om te beseffen dat het écht wel moeilijk geworden is om nog te rijden”, zegt Gaston, ingenieur op rust. Met zijn 101 jaar is Gaston naar alle waarschijnlijkheid de oudste beklaagde die ooit voor een rechter stond in België. 

56 reacties

 • Tina Colpaert

  2 jaar geleden
  Hier in het dorp zien we ook kranige oudjes die met de auto blijven rijden maar ook veel andere bij de bakker hebben we met zn allen eens gekeken hoelang er 1tje bezig was om gewoon al achter zijn stuur te geraken 10min wat als die een ongeval krijgen echt onverantwoord!!!!
 • Gerard Bloemen

  2 jaar geleden
  @ Dirk van Ranst. De huisarts of specialist zal je idd doorverwijzen naar Vias of Cara, ben daar zelf ook 2 keer naartoe geweest.
 • Eddy Pauwels

  2 jaar geleden
  Maarten Jacobs idd, maar veel jonge chauffeurs beseffen dat blijkbaar ook niet.
 • paul van de velde

  2 jaar geleden
  Die man heeft meer verstand dan alle politiekers samen.
 • Gaston Foubert

  2 jaar geleden
  Straffe mannekes die gastonnekes!!
 1. Popcorn doorgeven met de mond en samen in het kleedhokje: vijftiger krijgt 40 maanden cel voor verkrachting van 10-jarig dochtertje van ex-partner
  Westende/Diksmuide

  Popcorn doorgeven met de mond en samen in het kleedhokje: vijftiger krijgt 40 maanden cel voor verkrach­ting van 10-jarig dochtertje van ex-part­ner

  Een 51-jarige man uit Westende heeft 40 maanden cel gekregen voor de verkrachting en aanranding van het 10-jarige dochtertje van z'n ex-vriendin. D.H. misbruikte het meisje drie jaar lang. Ze vertelde onder meer hoe ze in de cinema popcorn moest doorgeven met haar mond en hoe de ex van haar moeder tijdens het shoppen steevast meeging in haar kleedhokje.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren