Peter Verbeke van Ter Duinen (links) en Rik Vermeersch van het Sint-Bernarduscollege uit Nieuwpoort slaan de handen in mekaar voor de eerste graad bij de hotelschool.
Volledig scherm
Peter Verbeke van Ter Duinen (links) en Rik Vermeersch van het Sint-Bernarduscollege uit Nieuwpoort slaan de handen in mekaar voor de eerste graad bij de hotelschool. © Benny Proot

Ferre (12) droomt van Michelinster

KOKSIJDEWie droomt van een job in een hotel of restaurant, kan vanaf volgend schooljaar al op zijn twaalfde leren koken. De hotelschool Ter Duinen en het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort slaan namelijk de handen in elkaar voor een eerste graad. Gisteren daagden al een dertigtal geïnteresseerde kinderen op. "Ik wil een eigen restaurant. Mét Michelinster", zegt Ferre (12) uit Laakdal.

  1. ASSISEN. Wetsgeneesheer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”
    PREMIUM
    Diksmuide

    ASSISEN. Wetsgenees­heer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”

    In het Brugse assisenhof is wetsdokter Jan Bolt zijn getuigenis komen afleggen. De arts kreeg dinsdag flink wat kritiek van z'n collega Werner Jacobs, omdat hij eerst een steekwonde weerhield als doodsoorzaak van Isabelle Deschodt (39). “Geneeskunde van 1920 en niet van 2020", sneerde die laatste. Bolt sprak zelf nooit van een fout. “Zelfs bij de tweede autopsie heb ik drie uur naar dat kogeltje moeten zoeken.”