Olivier Vandecasteele, de ngo-medewerker uit Doornik die op 24 februari 2022 werd opgepakt in Iran en sindsdien opgesloten zit in de beruchte Sevin-gevangenis, in Teheran.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier Vandecasteele, de ngo-medewerker uit Doornik die op 24 februari 2022 werd opgepakt in Iran en sindsdien opgesloten zit in de beruchte Sevin-gevangenis, in Teheran. © RV

Familie van ngo-medewerker (41), die opgesloten zit in Iran: “Olivier wijdde z’n leven aan het helpen van anderen, nu heeft hij uw steun nodig”

Oostduinkerke/DoornikBijna vijf maanden nadat hij zonder enige reden werd opgesloten in een beruchte gevangenis in Iran, lanceert de familie van humanitair medewerker Olivier Vandecasteele uit Doornik een videoboodschap om steun te zoeken voor zijn vrijlating. Er is ook een petitie gestart. “Olivier die altijd anderen helpt, heeft nu zelf dringend hulp nodig.”

 1. Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”

  Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waar mijn vader directeur van was, droomden we hier van”, glimlacht Steve.
 2. Nieuwe wateropslagcapaciteit in de Westhoek op komst: “Cruciaal dat watervoorraden dicht bij gewassen komen”
  Westhoek

  Nieuwe waterop­slag­ca­pa­ci­teit in de Westhoek op komst: “Cruciaal dat watervoor­ra­den dicht bij gewassen komen”

  Luc Coupillie (N-VA) hield tijdens provincieraad een pleidooi om de West-Vlaamse waterlopen te verbreden. “Ondertussen kreeg het provinciebestuur de bevestiging dat de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) dat de Grote Beverdijkvaart zal worden verbreed”, zegt Coupillie. “Zo wordt er 30.000 kubieke meter extra wateropslag gecreëerd.” Volgens Coupillie komen er ook nieuwe bufferbekkens met een capaciteit van 1 miljoen kubieke meter voor de landbouwers in de Westhoek. De provincie zal hiervoor in overleg gaan met de lokale besturen van Poperinge, Ieper en Heuvelland. “Het is cruciaal dat de nieuwe watervoorraden zo dicht mogelijk bij de gewassen worden aangelegd. Hoe meer watervoorraden er gemaakt worden dicht bij de beken, hoe beter”, besluit Luc Coupillie.
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.